Ghidul tau de frumusete in sarcina

/ / Modificat: 2014-11-20
Ghidul tau de frumusete in sarcina

Nu lasa sarcina sa iti eclipseze frumusetea! Foloseste-te de perioada sarcinii pentru a arata mai bine ca niciodata. Iata cateva trucuri legate de vestimentatie, machiaj, somn, alimentatie, spa, dar si alte masuri pe care trebuie sa le adopti in aceasta perioada, pentru a fi frumoasa si stralucitoare in fiecare zi a sarcinii tale!

Exploateaza atuurile fizice ale sarcinii, ascunde imperfectiunile!

Vrei nu vrei, sarcina vine insotita la pachet de o multime de simptome si stari proaste, dar si de schimbari fizice care-si pun amprenta asupra frumusetii tale. Profita de schimbarile care iti pot pune in valoare frumusetea si incearca sa le "acoperi" cat mai bine pe cele care o "ataca". De exemplu, stralucirea de sarcina reflectata in piele sau marirea sanilor sunt avantaje de care este indicat sa profiti pentru a-ti pune in valoare frumusetea.

Cresterea burticii este vazuta de gravide si ca avantaj, si ca dezavantaj. Cu toate acestea, o gravida care isi afiseaza cu mandrie sarcina are o frumusete aparte, incomparabila. Restul de imperfectiuni - vergeturi, celulita, colacei, acnee, rozacee si alte probleme pot fi acoperite cu succes prin trucuri simple de machiaj si vestimentare.

Fa din mersul la spa o rutina in sarcina ta!

O zi la spa este un rasfat binemeritat in sarcina si o metoda de a-ti intretine frumusetea si de a combate imperfectiunile. Multe gravidute fug de centrele spa, deoarece multe dintre tratamentele de acolo sunt periculoase pentru fat. Insa daca mergi la un centru sigur, cu specialisti si profesionisti, vei primi doar tratamente sigure si benefice pentru sarcina ta.

Tratamentele spa au rolul de a imbunatati sanatatea pielii, de a relaxa muschii si de a combate stresul din organismul tau, pentru a avea o sarcina linistita si a ramane frumoasa in fiecare zi.

Machiajul este o regula necesara pentru frumusetea ta! Respect-o!

Chiar daca ai un ten perfect, iar frumusetea ta naturala bate toate reclamele, intotdeauna un strop de machiaj te va face sa arati spectaculos, mai ales in sarcina. Vei observa ca tenul incepe sa iti creeze probleme in sarcina (acnee, rozacee etc.), pielea este mai sensibila, iar oboseala si simptomele neplacute de sarcina isi pun amprenta pe chipul tau.

Ai nevoie mai mult ca oricand de armele pe care machiajul le are asupra tenului. Insa nu exagera. Adopta un machiaj natural, care sa-ti accentueze trasaturile si sa te faca sa arati relaxata si frumoasa in fiecare zi.  

Ramai activa in timpul sarcinii!

  Chiar daca iti place sau nu, frumusetea este intotdeauna intretinuta si de sport. Chiar daca sarcina te impiedica sa te aventurezi in multe antrenamente sau sporturi, exista si activitati fizice recomandate gravidelor. Acestea au rolul de a preveni acumularea in exces a kilogramelor, de a tonifia musculatura si de a te mentine in forma pe tot parcursul celor noua luni.  

Dormi suficient de mult!

Somnul si frumusetea au mai multe de impartit decat crezi si se influenteaza reciproc. Chiar daca vei avea ceva de lupta cu somnul in sarcina, din cauza simptomelor neplacute, dar si a cresterii burticii, este important sa gasesti metodele necesare pentru a reusi sa acumulezi un minimum de 8 ore de somn pe zi.

Lipsa somnului se vede si pe corpul tau, dar mai ales pe chip. Cearcanele nu vor ezita sa isi faca aparitia in scurt timp, iar oboseala va determina aspectul palid si tern al pielii. Daca ai probleme cu somnul pe timpul noptii, incearca sa recuperezi in timpul zilei orele pierdute.

Alte secrete pentru a dormi mai bine pe timpul noptii sunt sa diminuezi aportul de lichide inainte de culcare, sa iei o masa usoara, care sa nu ingreuneze digestia, si sa faci o activitate care te relaxeaza inainte de somn. De asemenea, pe masura ce iti creste burtica, incearca sa dormi pe partea stanga. Este cea mai relaxanta si benefica pozitie de somn in sarcina.

Mananca sanatos si hidrateaza-te intens!

Frumusetea depinde, in mare masura, de gradul de hidratare si de alimentatia pe care o adopti in timpul sarcinii. Cu cat mananci mai sanatos, alimente bogate in nutrienti esentiali, si ai grija sa consumi suficienta apa, cu atat vei fi mai frumoasa in fiecare zi a sarcinii tale.

Tu ce secrete pentru frumusete ai aplicat in sarcina? Cum ai luptat impotriva imperfectiunilor si ti-ai pastrat prospetimea in fiecare zi? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri frumusete sarcina Frumusete sarcina Tratamente spa sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre