Cum sa nu te plictistesti cand esti in repaus la pat in sarcina

/ / Modificat: 2014-11-14
Cum sa nu te plictistesti cand esti in repaus la pat in sarcina

Bucuria de a fi mamica a fost umbrita brusc de recomandarea insistenta a medicului sa stai intinsa in pat cat mai mult pentru protectia bebelusului tau? Fii bucuroasa, pentru ca acum ai prilejul perfect sa te relaxezi cu lucrurile pentru care nu ai mai gasit ragaz inca din adolescenta.

Repaosul in sarcina nu trebuie sa fie un calvar, ci o sansa de a rezolva aspectele restante din trecut in mod util si placut.

Iata cateva idei de petrecut timpul cand trebuie sa te odihnesti in sarcina.

Oricat de plictisitor ti-ar suna sa stai toata ziua pe loc, exista o multitudine de moduri creative, distractive si folositoare de a scapa de monotonia din dormitor.

Citeste!

Sigur ai avut intotdeauna in vedere o serie de carti interesante de citit, insa prioritatile vietii ti-au tot stat in cale. Ia o perna pufoasa, aseaza-te confortabil si gusta din nou farmecul unei lecturi de calitate.

Distreaza-te cu jocurile copilariei

Iti amintesti de vremea cand petreceai ore in sir jucandu-te cu prietenii Monopoly? De ce sa nu retraiesti experienta impreuna cu cei apropiati organizand seri speciale pentru acest tip de distractie?

Uita-te la filme!

Profita de timpul de odihna si pune-te la punct cu toate filmele noi din cinematografia internationala. Aminteste-ti si de alte productii clasice despre care ai spus mereu ca le vei urmari cand vei avea ocazia. Da, acum chiar o ai!

Fa-ti manichiura

Faptul ca nu mai poti sa te deplasezi la salon pentru ritualul obisnuit de infrumusetare nu trebuie sa te intristeze, dimpotriva. Acum ai ocazia sa-ti perfectionezi abilitatea de a-ti crea singura o manichiura impecabila, fara sa te coste nimic.

Elibereaza-ti talentul poetic

Profita de sensibilitatea accentuata din perioada sarcinii si da frau talentului poetic scriind cateva scrisori emotionante unei prietene vechi, o poezie de recunostinta mamei tale sau orice alta creatie literara ai fi vrut sa asterni pe hartie la nivel ipotetic.

Scrie un jurnal sau un blog

Intocmirea unui jurnal sau a unui blog poate fi o veritabila terapie pentru tine. Exteriorizeaza-ti gandurile, ideile si dorintele pentru a-ti relaxa mintea si a-ti detensiona nivelul energetic incarcat.

Creeaza arta cu propriile maini

Activitati precum crearea decoratiunilor din diverse materiale sau origami te relaxeaza, iti dau satisfactia rezultatelor imediate si iti sporesc gradul de creativitate si indemanarea.

Fa cumparaturi online

Cumpara tot ce ai nevoie pentru tine si bebelus simplu si rapid, comandand de pe internet cele mai frumoase si avantajoase oferte de imbracaminte, incaltaminte, mobila si cosmetice. Vei avea tot timpul din lume sa cauti chilipiruri si obiecte deosebite, fara sa depui un efort deosebit.

Avem si o recomandare in acest sens: magazinul Copilul.ro. Navigare placuta si... spor la cumparaturi!

Fa-ti noi cunostinte pe internet

Inscrie-te in comunitatile online de parinti si intra in legatura cu alte viitoare mamici de la care poti afla lucruri noi si interesante despre misiunea dificila a maternitatii.

Comunitatea celor mai curioase si mai bine informate mamici te asteapta! Intra in comunitatea Copilul.ro si apoi discuta pe forum tot ce te intereseaza.

Alege numele perfect pentru micutul tau

Alegerea numelui micutului tau nu este nici pe departe o sarcina usoara, astfel ca timpul dedicat in acest sens nu va fi irosit. Studiaza temeinic site-urile si cartile de specialitate cu semnificatia numelor si intocmeste o lista lunga de unde sa poti selecta cu atentie numele perfect.

Consulta lista noastra cu nume de copii. Vei gasi nume pentru fete, pentru baieti, romanesti sau de alte origini cu explicatia si semnificatia lor.

Pune la punct camera bebelusului

Fii propriul specialist in decoratiuni interioare si imagineaza-ti cum ar trebui sa arate camera bebelusului cu ajutorul schitelor si exemplelor pe care le gasesti cu usurinta online.

Studiaza

Ti-ai dorit intotdeauna sa-ti perfectionezi o limba straina? Nu stii cum sa folosesti un program important pe computer si ti-ar fi util in profesie? Profita de timpul generos pe care il ai si imbunatateste-ti cunostintele intr-un domeniu util pentru viitor.

Invata cantecele si povesti pentru copii

Pregateste-ti din timp repertoriul de cantecele, poezii si povesti pentru copii. Vei avea nevoie de ele dupa nastere, cand bebelusul tau va reactiona foarte pozitiv la auzul lor. In plus, poti incepe de pe-acum sa-i canti si sa-i citesti basme frumoase puiului tau din burtica, specialistii te asigura ca in acest fel pui primele caramizi la temelia relatiei stranse dintre voi.

Toate aceste activitati sunt benefice atat pentru ocuparea eficienta si placuta a timpului tau liber cand te afli in repaus, cat si pentru pregatirea necesara primirii pe lume a bebelusului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre