Cum sa faceti fata infectiilor dentare in sarcina

/ / Modificat: 2017-01-20
Cum sa faceti fata infectiilor dentare in sarcina

In timpul sarcinii, gingiile ar putea tind sa se umfle din cauza modificarilor hormonale. De asemenea, ati putea fi predispuse la aparitia cariilor dentare in acest timp, ceea ce poate duce la o infectie dentara. In timp ce cel mai bine este sa se evite orice problema dentara, o infectie poate raspandi si cauza probleme grave de sanatate, de aceea trebuie sa fie tratata cu promptitudine.

Dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile ne spune care sunt pasii esentiali pentru a face fata infectiilor dentare din timpul sarcinii.

Pasul 1

Mergeti la un consult stomatologic cat mai repede. Specialistii in sanatate orala trebuie sa stie ca sunteti insarcinata pentru a va face toate testele necesare pentru a pereveni problemele dentare si complicatiile in timpul sarcinii.

Pasul 2

Stati confortabil pe scaunul stomatologic. O perna pe care sa o puneti sub spate este foarte importanta, mai ales daca urmeaza sa vi se realizeze un tratament mai lung. Medicul stomatolog va va aseza scaunul in functie de cat de avansata este sarcina, pentru a sta cat mai confortabil.

Pasul 3

Cereti mai mult anestezic local, daca simtiti disconfortul. Potrivit cercetarilor in domeniu, anestezicul in cantitati mici nu afecteaza sarcina sau fatul. In cazul in care nu va simtiti confortabil, senzatia de disconfort si de stres vor afecta copilul, mai mult decat o simpla doza de anestezic.

Pasul 4

Luati doar medicamentele pe care medicul dentist vi le prescrie. Cele mai multe antibiotice sunt sigure in timpul sarcinii. Luati tratamentul cat va este prescris, chiar daca va simtiti mai bine dupa numai cateva zile. In caz contrat, problema se poate vindeca partial si poate recidiva.

Pasul 5

Luati pastile pentru durere numai daca aveti intr-adevar nevoie de ele. Medicul va va prescrie un analgezic care sa nu dauneze sarcinii si fatului, de aceea este bine sa tineti cont de sfatul specialistului si sa nu luati medicamente fara acordul acestuia.

Atentie!

Daca aveti simptome ale unei infectii dentare, inclusiv febra, inflamatie, durere, nu intarziati vizita la medicul stomatolog. Orice intarziere poate cauza o complicatie, o agravare a problemei, iar in cazul in care sunteti insarcinata, va puteti crea complicatii si efecte negative.

Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Pentru mai multe informatii privind afectiunile stomatologice puteti vizita www.andrasmile.ro si pagina de Facebook.

andra_smile_clinica

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate orala Dantura in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre