Sarcina cu cerclaj

/ / Modificat: 2013-03-23
Sarcina cu cerclaj
Intrebare:

- In data de 06.09.2006 mi s-a efectuat un chiuretaj pentru sarcina oprita in evolutie la 13.4 saptamani. In antecedente am mai avut 2 sarcini oprite in evolutie, una la 16 saptamini iar alta la 12 saqptamani. Am un copil de 4.6 ani care este prefect sanatos dar si acea sarcina a fost cu cerclaj si am nascut la 37 saptamani. As vrea sa stiu ce analize se pot efectua inainte de o alta sarcina pentru a putea preveni o eventuala sarcina cu probleme.

Raspuns:

In primul rand ar trebui sa va prezentati la medicul de familie cu rezultatele examenului anatomopatologic efectuat (daca s-a efectuat) din produsul recoltat la chiuretaj. Pe langa interpretarea rezultatului anatomo-patologic acesta ar trebui sa va mai recomande o serie de investigatii generale care sa identifice eventualele probleme de sanatate actuale. 

Un consult endocrinologic este de dorit (exista dezechilibre endocrine care sunt incompatibile cu sustinerea si dezvoltarea normala a unei sarcinii). De asemenea o serie de infectii, cu caracter local (la nivelul organelor genitale) sau cu caracter general, pot impiedica dezvoltarea unei sarcinii. Un consult genetic, in cazul in care se considera necesar, poate fi indicat de catre medicul de familie.



Odata cu identificarea cauzelor care duc la oprirea din evolutie a sarcinii (chiar in mod repetat) se poate stabilii si o conduita terapeutica eficienta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cerclajul in sarcina Sarcina Cerclaj Cerclajul in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre