Trucuri pentru a face fata sarcinii la serviciu

/ / Modificat: 2011-10-10
Trucuri pentru a face fata sarcinii la serviciu

sarcina_serviciu

Perioada de sarcina poate fi una extrem de dificila, in special daca trebuie sa mergi la serviciu.

Oboseala, greturile matinale sau starea generala proasta sunt doar cativa dintre factorii care iti vor da batai de cap atunci cand trebuie sa fii la ora 9 dimineata la birou.

Cum ascunzi sarcina la serviciu?

Atunci cand trebuie sa anunti la serviciu ca esti insarcinata, parerile sunt impartite. Unii sunt de parere ca este bine sa iti anunti seful cat de repede stii ca vei deveni mamica. Seful tau va avea astfel timp sa se gandeasca la cine te va inlocui pe perioada concediului de maternitate.

Alte persoane recomanda insa sa ascunzi acest aspect cat mai mult. In acest fel nu exista riscul sa fii tratata diferit sau ca sarcinile tale sa fie delegate alte persoane.

De asemenea, exista si femei care asteapta pana la primul trimestru, atunci cand riscul unei pierderi de sarcina scade.

Daca te-ai hotarat sa amani momentul anuntului, trebuie insa sa iei cateva masuri. Fa cateva modificari la vechile tale haine, astfel incat sa nu dai de banuit ca ceva se intampla cu corpul tau. Poarta bluze si camasi mai largi care sa ascunda burtica.

Atunci cand esti la sedinte, incearca sa te asezi cat mai aproape de usa, astfel incat sa poti iesi cat mai usor atunci cand iti este rau sau ai greturi.

veste_sef_sarcinaCum ii spui sefului ca esti insarcinata?

Atunci cand decizi ca este momentul sa iti instiintezi seful de situatia ta, asigura-te ca el este primul care afla vestea. Este neprofesional ca seful tau sa afle acest detaliu personal de la alti colegi.

Atunci cand il anunti ca vei deveni mamica, spune-i si data aproximativa cand trebuie sa nasti. Discuta cu el si aspectele tehnice: cine te va inlocui si cum va fi distribuita munca ta. In acest fel ii vei arata implicarea ta la serviciu.

Cum iti organizezi munca in timpul sarcinii?

Sarcina este o etapa extrem de speciala in viata femeilor, care are efecte foarte diferite. In primul trimestru al sarcinii este foarte posibil sa fii obosita si sa ai greturi, cauzate de schimbarile hormonale. Unele femei experimenteaza aceste stari dimineata, altele dupa - amiaza. Astfel, este indicat sa iti programezi task-urile importante intre orele in care stii ca te simti cel mai bine.

O alta varianta este sa iti iei un concediu cand esti in cea de-a noua saptamana de sarcina. In aceasta perioada au loc cele mai drastice modificari ale starii generale. Daca serviciul tau este flexibili, incearca sa lucrezi de acasa in zilele in care nu te simti bine.

intoarcere_serviciu_dupa_maImpactul concediului de maternitate

Multe femei se ingrijoreaza de impactul pe care il va avea concediul de maternitate asupra locului de munca. Exista numeroase femei care sunt atat de implicate in ceea ce fac la serviciu, incat isi doresc sa ramana parte integranta si atunci cand sunt in concediu.

Specialistii recomanda sa te gandesti bine inainte de a accepta sa te intorci cat mai repede la serviciu sau sa lucrezi de acasa in timpul concediului de maternitate. Dupa nasterea copilului, iti vei da seama ca vrei sa ii acorzi celui mic toata atentia ta.

Autor: Mihaela Rotaru

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concediu Concediu de maternitate Nastere Ingrijire prenatala Sarcina Anunt copil sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre