Ce sa raspunzi la intrebarile enervante pe care le primesti in sarcina

/ / Modificat: 2014-10-17
Ce sa raspunzi la intrebarile enervante pe care le primesti in sarcina

Este placut sa primesti zambete si aprecieri din partea celor din jur atunci cand esti gravida, insa vine un moment in cele 9 luni de sarcina, cand intrebarile nesfarsite si tentativele apropiatilor de a-ti pune mana pe burtica te scot din minti. Desi in mintea ta, replicile acide curg una dupa alta, este important sa ramai diplomata in modul in care reactionezi si sa ai pregatite cateva raspunsuri creative, dar destul de sarcastice cat sa-si atinga scopul.

"Lasa-ma sa iti ating burtica"

Potrivit statisticilor, peste 80% dintre gravide se trezesc in situatia in care apropiatii si chiar strainii le ating burtica fara sa le ceara permisiunea. Nu doar ideea de a dori sa puna mana devine enervanta, ci si faptul ca o fac fara consimtamantul lor. Pentru aceste persoane, dar si pentru cele care au macar bunul simt de a te intreba inainte daca iti pot atinge burtica, poti folosi o replica haioasa, dar cu un mesaj clar, care sa-i faca sa dea inapoi: "bebelusul meu este mai autoritar decat credeam si ii place intimitatea si spatiul personal. Nu agreeaza atingerile necunoscutilor."  

"Ai cumva gemeni?"

Este o intrebare la care unii incearca, intr-o maniera subtila, dar deloc inspirata, sa gaseasca o explicatie pentru numarul mare de kilograme pe care l-ai luat in sarcina. Pe langa faptul ca este ofensatoare, intrebarea te scoate din minti. Esti suficient de constienta de faptul ca te-ai ingrasat si nu ai nevoie sa ti se aminteasca acest lucru. O varianta draguta, dar totodata suficient de sarcastica de raspuns este: "Nu, nu am gemeni. Doar ca port in burta urmatorul mare campion la box (sau alt sport) al Romaniei".

"Este fata sau baiat?"

Nici greturile matinale nu ti-au provocat o stare de voma asa de puternica precum o face aceasta intrebare de care te lovesti pe tot parcursul sarcinii. Cel mai simplu si sarcastic raspuns pe care il poti da curiosilor este ca nu stii si ca vrei sa pastrezi misterul, chiar daca tu deja ai aflat sexul copilului tau. Ii va roade curiozitatea, iar tu vei fi multumita ca nu le-ai satisfacut-o cu raspunsul pe care-l asteptau.

"Stii ce ai?"

Tot legat de sexul copilului, unele persoane folosesc o intrebare ce iti ofera sansa de a-i arunca direct in capcana pe care si-au creat-o singuri. La asa intrebare, asa raspuns: "Da, stiu ce am. Sunt gravida." sau "Pai, eu sper sa fie om!". Cu o asemenea replica, oricine iti va simti iritarea din voce si isi va da seama ca intrebarea legata de sexul copilului a devenit deja un factor de stres pentru tine.

"Ai ales deja nume pentru bebe?"

Daca vrei sa arunci o replica taioasa acestei intrebari pe care o auzi de cel putin cateva ori pe zi, dar fara sa jignesti pe nimeni, atunci prefa-te uimita si spune ironic: "oau, pai nu stiam ca trebuia sa alegem numele inainte de nastere; cred ca trebuie sa ne punem pe treaba, nu?!". Replica va soca interlocutorul tau, care se va balbai in incercarea de a destinde atmosfera tensionata pe care a creat-o.

"Optezi pentru medicamente calmante la nastere?"

"Nu, dar cred ca voi incepe sa iau medicamente daca mai aud o data intrebarea aceasta!". Este un raspuns ceva mai acid, dar care iti poate iesi pe gura, atunci cand ajungi la capatul puterilor si nu mai rezisti asaltului intrebarilor iritante pe care le primesti constant.

Ce alte intrebari te-au mai scos din minti cand ai fost insarcinata si care crezi ca sunt cele mai potrivite raspunsuri pentru ele? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre