Caldura si bebe din burtica. Cum faci fata caldurii in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2017-05-24
Caldura si bebe din burtica. Cum faci fata caldurii in timpul sarcinii

Cand esti insarcinata temperatura corpului tau este putin mai ridicata decat in mod normal, asa ca un anumit numar in plus de grade la temperatura de afara te poate face sa te simti mai putin confortabil.

Femeile insarcinate au un anumit grad de toleranta la caldura, dar trebuie sa fie atente la incalzirea vremii. O panza racoroasa si umeda aplicata pe ceafa sau frunte este intotdeauna un mod bun de a pastra o temperatura scazuta a corpului.

Efectele caldurii asupra sarcinii

Este usor sa te deshidratezi cand esti insarcinata. Supraincalzirea sau deshidratarea pot duce la mai multe reactii periculoase cum ar fi:

  • lesin;
  • crampe dureroase, adesea la picioare;
  • epuizare provocata de caldura (inclusiv sete, slabiciune, privire incetosata, iritabilitate si confuzie);
  • infarct (care pune viata in pericol si apare pentru ca organismul nu-si mai poate asigura temperatura optima).

Copilul este foarte sensibil la schimbari in tensiunea arteriala a mamei

Cand aceasta scade, cantitatea de sange cu care este alimentat uterul scade si ea. De asemenea, studiile au aratat ca toata caldura care se emana in timpul unui jacuzzi sau al unei saune este asociata cu defecte ale tubului neural (atunci cand creierul si maduva spinarii nu se dezvolta normal). Aceste informatii indica faptul ca supraincalzirea in general poate duce la complicatii similare.

Cum faci fata caldurii in timpul sarcinii

Poarta haine din materiale care lasa pielea sa respire

Incepe vara prin a-ti reevalua garderoba. Una dintre problemele hainelor pentru gravide este ca multe dintre ele contin spandex si alte materiale care le fac elastice, dar acestea retin caldura si nu lasa pielea sa respire. Femeile insarcinate trebuie sa aleaga haine care au cat mai putin spandex, nylon sau materiale sintetice. Cele mai indicate sunt hainele din bumbac, in, panza, matase naturala si cele de culoare deschisa. De asemenea, pantalonii stramti trebuie eliminati.

Acum ca esti imbracata confortabil si racoros, nu iesi din casa fara sticla cu apa. Daca te vei mentine hidratata si nu vei suferi de oboseala provocata de caldura (cresterea temperaturii interne, uscarea mucoase), vei asigura un mediu placut pentru tine si copilul tau.

Bea multe lichide

Bebelusii sunt protejati de climatele calde atat timp cat mama se mentine hidratata. Femeile insarcinate sufera din cauza caldurii pentru ca au o greutate in plus si tind sa retina apa in organism. Edemul sau retinerea apei se intalneste frecvent in anotimpul cald.

Este posibil sa ti se para contradictoriu, insa asigurarea unei cantitati adecvate de apa si lichide va indeparta riscurile de aparitie a edemului: rinichii pot filtra mult mai bine in cazul unei cantitati adecvate de lichide. Deshidratarea reprezinta o ingrijorare critica pentru femeile insarcinate in timpul anotimpului cald deoarece s-a demostrat ca aceasta poate cauza contractii premature. Ai grija sa bei cat mai multe lichide la fiecare doua ore. Apa este buna, dar la fel sunt si sucul natural de portocale sau laptele.

Evita sa iesi din casa la ore de varf

Limiteaza-ti activitatile in aer liber la perioadele mai racoroase ale zilei (dimineata devreme sau seara). Nu te expune la soare intre 10 dimineata si 4 dupa-amiaza. Daca este posibil, exercitiile de dimineata se pot face doar in spatii aerisite sau cu aer conditionat. Mai multe perioade scurte de exercitii pot fi substituite celor lungi, in anotimpul cald. Un sport foarte potrivit vara pentru femeile insarcinate este inotul, nu numai pentru ca iti intareste corpul, dar si pentru ca iti da senzatia de racoare.

Respiratia este de asemenea un factor important deoarece cu ajutorul ei se elimina caldura, asa ca asigura-te ca respiri corect (unele persoane respira ori prea rapid ori prea lent). Iar daca ai o problema cu respiratia cauzata de alergii sau astm, de exemplu, este mai bine sa stai in casa.

Dar cum ramane cu noaptea? Poate ca ti se pare imposibil sa iti mentii o temperatura a corpului potrivita in timp ce dormi. Aerul conditionat, o sticla de apa langa pat si cat mai putine haine in timpul noptii te vor ajuta sa treci cu bine de caldura verii.

Nici dupa sarcina nu dispare problema caldurii!

Doar pentru ca ai nascut, nu inseamna ca transpiratia va disparea ca prin minune. Asemenea greutatii cu care ramai dupa nastere, va dura ceva pana ce senzatia de caldura se va diminua. Poti continua sa transpiri mult pana la 6 saptamani dupa nastere deoarece volumul ridicat de sange si hormoni, la fel ca si fluidul aditional si cantitatea mare de grasimi sunt inca in corpul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre