Avantaje si libertati pe care numai sarcina ti le poate oferi

/ / Modificat: 2014-07-29
Avantaje si libertati pe care numai sarcina ti le poate oferi

Ce "superputeri" iti ofera sarcina?

sarcina avantaje simptomeOdata cu schimbarile hormonale si fizice ale sarcinii mai putin placute au loc si tranformari la nivel spiritual, dar si psihologic cat se poate de interesante si avantajoase. Sarcina face ca cel de-al saselea simt sa prinda contur, iar tu sa devii o femeie cu "superputeri" pe care nu le experimentai inainte. Afla avantajele oferite exclusiv de sarcina!

Al 6-lea simt sau intinctul matern

Inainte de a ramane insarcinata existau o sumedenie de lucruri care-ti pareau necunoscute si greoaie sau pe care pur si simplu nu le puteai intelege. Sarcina iti ofera perspectiva unei capabilitati nemarginite. De parca te-ai fi nascut cu capacitatea de a rezolva lucruri.

Chiar si pe cele mai grele. Unii mai numesc aceasta stare un instinct matern. Oricum ar fi, nu intelegi cum si de ce, dar acum parca solutiile in diverse probleme vin de la sine.

Sani voluminosi

Alte femei se chinuie sa aiba parte de niste sani apetisanti, mari, frumosi, iar tu, doar ramanand insarcinata experimentezi ceea ce inseamna sa ai cu adevarat sani senzuali si frumosi. De multe ori stai si te intrebi cum de au devenit asa mari si fermi, vigurosi? Ce rost are sa te mai intrebi acest lucru? Bucura-te de ei la maxim in perioada sarcinii si ai grija sa ii ingrijesti si lucrezi si dupa ce nasti, pentru a nu se lasa prea mult.

Sunete care pot misca si muntii

Niciodata nu o sa experimentezi strigate si tipete mai mari decat in timpul nasterii. Din momentul in care contractiile apar si intri in travaliu, vei experimenta sunete si decibeli despre care nici nu stiai ca un om ii poate scoate pe gura. Sunt tipete peste puterile naturale ale oamenilor pe care numai durerile din timpul nasterii le pot provoca.

O superputere poate nu neaparat pozitiva, deci nu tocmai un avantaj, dar ramane o capacitate sonica peste limitele senzoriale normale ale oamenilor.

Capacitate de medium

Cresterea unui bebelus in burtica mamei este in mod cert un eveniment si o senzatie unica in viata oricarei femei. Simplul fapt ca acolo creste o mica viata este considerat a fi o superputere a femeii.

Comunicarea unica ce se stabileste intre mama si fatul din burtica, felul in care relationeaza si stabilesc sensuri de intelegere sunt de-a dreptul fantastice si nu pot fi experimentate decat de ele.

Instinct animalic

Asa cum animalele au instinct de autoconservare si de protejare a puilor lor, asa vei deveni si tu in timpul sarcinii, dar mai ales dupa. Vei face absolut orice, chiar si lucruri infricosatoare pentru ca bebelusul tau sa fie protejat si sa aiba parte de tot ce e mai bun. Il vei tine sub "aripa" ta ca o leoaica, dezvoltand anumite caracteristici animalice de comportament pe care nu le cunosteai.

"Copie la indigo" a propriei persoane

gravida-frumoasa

Exista mari sanse ca puiutul din burtica ta sa fie copie la indigo dupa tine, atat ca aspect fizic, cat si comportamental. Cine mai poate face acest lucru in afara unei femei gravide? Cine poate "modela" in corpul ei un mic omulet care are toate sansele sa aiba ochii, parul, nasul, gurita, dar si ironia si sarcasmul mamei?

Capacitatea de a prezice lucruri

Atunci cand esti insarcinata iti dezvolti foarte mult aceasta capacitate de a prezice lucruri sau de a le presimti. Mai interesant este ca in majoritatea cazurilor dau roade. Aceste presimtiri sunt de obicei facute cu privire la propria stare (tu sustii ca va fi fata sau baiat, desi toti ceilalti merg pe varianta inversa, stii exact cand bebelusul tau sufera chiar daca este in burtica etc.). Este vorba tot despre un soi de instinct matern.

Autoritate suprema

In timpul sarcinii ai voie sa faci ce vrei si sa somezi pe oricine sa te ajute. Cei din jur te investesc cu autoritate si fac cam tot ce le ceri, doar esti insarcinata, nu? Poti scapa de multe dintre activitatile care reprezinta pentru tine adevarate corvoade: spalat vase, carat lucruri prin casa, intins rufe si chiar gatit. Cumparaturile? Nici nu trebuie sa te deplasezi, ele iti sunt aduse chiar la usa de catre binevoitorii tai supusi. In perioada sarcinii esti inzestrata cu putere maxima asupra celor din jur.

De obicei, acest lucru se numeste rasfat, dar seamana mai degraba a mic tiranism, avand in vedere ca uneori schimbarile hormonale provoaca dispozitii destul de anevoioase: cand esti trista, cand calma, cand tipi, cand plangi etc. Toate aceste stari pe care ceilalti trebuie sa ti le suporte plus ordinele ferme te pot transforma intr-un mic tiran.

Ridicarea oricaror bariere alimentare

Stii bine ca o sarcina trebuie bine ingrijita si ca nu ai voie sa depasesti o anumita greutate. Totusi, acest lucru nu te va impiedica sa gusti macar din toate alimentele la care inainte de sarcina nici macar nu te gandeai. Poftele pe care ti le provoaca sarcina vor fi o scuza buna pentru a manca doua felii de pizza mai mult, o inghetata in plus si alte delicii ce altadata erau complet interzise.

Cui i se mai poate da permis de voie de la dieta pe care sa scrie "liber la mancare" daca nu unei femei gravide? Este o superputere in fata careia nimeni nu comenteaza nimic. Doar nu vor sa pateasca ceva copilul, nu-i asa?

Manipulare biologica

Chiar daca iti vine greu sa crezi, poti plamadi micuta viata din burtica ta dupa cum vrei tu sa fie. Prin alegerile pe care le faci in timpul sarcinii cu privire la mancare, sport, ingrijire corporala, controale medicale, muzica pe care o asculti, felul in care te incarci cu energii pozitive etc., modelezi corpul si organismul bebelusului tau. Esti o mica zeita cu alegeri pamantesti, dar cu rezultate fantastice!

Daca vrei sa fie un copil puternic si sanatos, ai grija sa mananci multe legume si fructe proaspete, sa faci sport si sa ai grija de corpul tau. Daca vrei sa ii dezvolti inteligenta atunci nu ezita sa asculti Mozart sau Beethoven in timpul sarcinii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simptome sarcina Sarcina avantaje

Articole recomandate

Citeste si despre