9 melodii de ascultat in sarcina

/ / Modificat: 2014-07-22
9 melodii de ascultat in sarcina

Muzica pe care o asculti cand esti gravida s-ar putea dovedi cea mai buna terapie antistres, metoda de relaxare, dar si o doza grozava de energie pentru infruntarea simptomelor si starilor mai putin placute din perioada sarcinii. Desi muzica clasica este in topul celor mai linistitoare acorduri si ritmuri, exista si piese sau melodii ceva mai alerte sau cu iz comercial care iti pot ridica rapid moralul si iti pot face bebelusul din burtica sa danseze.

Ed Sheeran - Small Bump

Cu ritmuri vioaie si cu beat-uri asemanatoare cu ale batailor unei inimioare de copil, melodia interpretata de Ed Sheeran este una dintre sugestiile cele mai potrivite pentru energizare in sarcina. Te binedispune rapid, te face sa dansezi si stimuleaza si bebelusul din burtica sa topaie.

Beethoven - Oda bucuriei

Orice arie de muzica simfonica poate fi relaxanta pentru o graviduta, iar specialistii au demonstrat, in numeroase studii, ca muzica clasica are cele mai puternice efecte antidepresive, relaxante, energizante si calmante. Noi recomandam "Oda bucuriei", de Beethoven, intrucat este optimista, alerta si vesela, insa poti asculta orice tip de arie, simfonie, concert sau sonata din compozitorul tau preferat. 

Don Ricardo - She's Having My Baby

Este o oda inchinata unei viitoare mamici, adusa de un tatic in devenire, care poate unge pe suflet orice graviduta. Pe ritmuri interesante de reggae, este o placere si relaxare sa o asculti si, de ce nu, sa te si misti putin pe ea.

Elton John - Blessed

Este o bucurie sa asculti aceasta piesa interpretata de Sir Elton John, care vorbeste despre bucuria de a fi parinte si binecuvantarea de a avea un copil. Are un ritm calmant, un mesaj frumos si puterea de a-ti insenina ziua. 

Michael Buble - Feeling Good

Daca moralul tau tinde sa o ia pe o panta alunecoasa in unele zile de sarcina, incearca sa asculti piesa "Feeling Good", a lui Michael Buble, si iti vei reveni instantaneu. Mesajul optimist si ritmurile ademenitoare te pot ajuta sa mergi mai departe si sa te bucuri de fiecare zi. 

Steven Curtis Chapman - Cinderella

O melodie lenta, linistitoare, cu mesaj si versuri frumoase, care iti vor aduce instantaneu zambetul pe buze. 

Brad Paisley - Anything like me

Daca esti tot in cautarea unei melodii linistitoare si vrei sa auzi si mesajul sau gandurile unui viitor tatic in ea, atunci piesa lui Brad Paisley este foarte simpatica si potrivita pentru o gravida. Este o poveste despre gandurile, sperantele si asteptarile unui tatic in devenire.

Colbie Caillat - Capri

O melodie superba, dedicata unui copil nenascut. Este o melodie linistitoare si frumoasa, perfecta pentru a fi ascultata cand esti insarcinata, dar nu si atunci cand ai chef de dans.

Bob Marley - Don't worry be happy

Buna dispozitie, dans, optimism - toate aceste ingrediente intr-o singura reteta a fericirii - o melodie veche interpretata de celebrul Bob Marley. Asadar, ia-ti burtica "la purtare", misca-te prin casa si fredoneaza un mesaj care iti aduce instantaneu zambetul pe bune si te face sa treci mai usor peste momentele grele de sarcina.

Tu ce piese ai ascultat mai des in timpul sarcinii? Care e melodia care te scoate aproape instantaneu din starea de amorteala sau depresie? Ofera-ne si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzica sarcina Relaxare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre