7 trenduri legate de sarcina in 2012

/ / Modificat: 2013-03-14
7  trenduri legate de sarcina in 2012

Anul 2012 a impus tendinte noi legate de sarcina, dar a redescoperit si altele mai vechi, pe care le-a readus in actualitate. Postarea nasterii in timp real pe retele de socializare, fotografierea momentului nasterii copilului, petrecerea viitorilor tatici si modelele geometrice in decorarea camerei bebelusului sunt doar cateva dintre tendintele care s-au conturat anul trecut, in randul parintilor in devenire!

Bebelusi nascuti in afara casatoriei

Specialistii au descoperit un trend in randul cuplurilor care au devenit parinti sau au conceput in 2012. Acestea nu au mai asteptat sa se casatoreasca si nu au mai considerat casnicia un factor esential in decizia de a avea copil. Tot mai multi bebelusi s-au nascut sau urmeaza sa se nasca in familii in care parintii nu sunt casatoriti.

Petrecerea taticilor in devenire

Dupa modelul petrecerii burlacilor, americanii au impus un nou tip de petrecere in randul cuplurilor care au copii - party-ul viitorului tatic. Daca mamicile aveau deja parte de celebra petrecere "baby shower", de ce nu ar fi sarbatorit si viitorii tatici aceasta schimbare importanta din viata lor?

Modelul petrecerii urmeaza acelasi tipar cu cel al petrecerii burlacilor, in care mai multi tatici sau viitori parinti ies in oras si ciocnesc un pahar in cinstea noului statut. Daca la petrecerea burlacilor curgeau cadourile cat mai "deocheate", la cea a viitorilor tatici, imaginatia invitatilor este pusa la grea incercare, deoarece trebuie sa gaseasca cele mai haioase si iesite din comun cadouri potrivite pentru un tatic.  

Fotografii de la nasterea copilului

De parca nu era de ajuns ca devenise la moda sa asiste taticul la nastere si eventual sa imortalizeze totul pe o camera video, anul 2012 a lansat o noua tendinta: fotografi specializati in nasteri. Este un trend ciudat si considerat de unii chiar dezgustator, insa pentru parintii nonconformisti si extravaganti este o metoda de a pastra cat mai vii amintirile primelor momente de viata ale copilului, intr-un album foto special.  

Grafica in zig zag pentru decorarea camerei copilului

Modelele geometrice, cu dungi in zig zag, alb negru sau colorate, s-au impus cu rapiditate printre tendintele in design interior ale anului 2012, in amenajarea camerelor copiilor. Aceste modele grafice moderne s-au folosit mai ales in decorarea peretilor camerelor, a tavanului si chiar a parchetului sau pardoselii.

Nasterea la domiciliu

Din ce in ce mai multe mamici au optat in 2012 pentru metoda neconventionala de a naste la domiciliu. Ele au dorit sa aduca copilul pe lume intr-un spatiu familiar si primitor si ce loc este mai bun decat propriul camin? Specialistii au constatat, anul trecut, o crestere semnificativa a ratei nasterilor la domiciliu fata de alte perioade din trecut.

Curelele sau centurile la moda pentru gravide

Cele mai multe gravidute puneau deoparte curelele sau centurile de mijloc pe perioada cat erau gravide, din cauza ca puneau presiune pe burtica si le incomodau foarte tare. Vedetele care au fost insarcinate in 2012 - Tori Spelling, Anna Paquin si Kristin Cavallari - au impus un nou trend in moda pentru gravide - purtarea centurii deasupra burticii.

Tot mai multe gravidute au preluat modelul si au instaurat o noua moda in purtarea acestei centuri astfel incat sa scoata in evidenta burtica, pentru a o afisa cu mandrie pe oriunde merg.

Postarea nasterii in timp real, pe Twitter

Sa anunti nasterea bebelusului in timp real, pe Twitter, a devenit o moda, preluata tot de la vedete care au avut "inspiratia" de a-si tine la curent fanii cu evolutia sarcinii si aducerea pe lume a copilului. Nu a durat mult pana cand si cuplurile mai putin sau deloc celebre au inceput sa anunte nasterea bebelusului lor in acest mod nonconformist.

Multi parinti au declarat ca reprezinta cel mai simplu si eficient mod de a-i anunta pe toti cei dragi ca s-a nascut bebelusul.

Ce parere ai despre tendintele legate de sarcina ale anului 2012? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Moda gravide

Articole recomandate

Citeste si despre