7 filme pe care sa nu le urmaresti in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2014-05-16
7 filme pe care sa nu le urmaresti in timpul sarcinii

Filmele pot deveni un punct nevralgic in starea ta emotionala atunci cand esti insarcinata. Chiar daca obisnuiai sa plangi la filme siropoase sau nu inainte de sarcina, din momentul in care furtunile hormonale incep sa-si faca de cap in organism, nu doar dramele lacrimogene vor starni lacrimi pe obrazul tau.

Pana si comediile se vor transforma intr-o sursa de plansete si-ti vor distruge starea de spirit, in cazul in care contin secvente legate de pierderi de sarcina sau de copii ori de povesti triste de familie.  

Pregateste-te ca vine (What to expect when you're expecting)

pregateste-te-ca-vine

Este o comedie spumoasa, savuroasa, care prezinta mai multe cupluri ce se confrunta cu viata de parinte, dar si o sursa de tristete pentru viitoarele mamici care au trecut prin avorturi sau au avut probleme cu sarcini anterioare. Chiar daca productia este amuzanta, una dintre secventele filmului ilustreaza povestea unui avort, care poate pune presiune pe umerii tai si te poate intrista. 

Orele (Hours)

hours

Daca simti ca esti mai sensibila ca oricand in sarcina, scoate productia Hours, ultima in care a jucat regretatul Paul Walker, de pe lista filmelor tale de relaxare. Este o drama intensa, coplesitoare despre un tata care incearca din rasputeri sa-si salveze bebelusul nascut prematur in timpul uraganului Katrina.

Desi arata puterea si taria de care da dovada un tata pentru a-si proteja pruncul in fata calamitatii naturale, povestea este destul de trista si intensa. Ti-ar putea strica buna dispozitie, pe care te lupti cu greu sa o mentii pe linia de plutire in aceasta perioada delicata.

Amurg (Twilight - partea 3)

saga

Partea a 3-a a filmului-fenomen "Twilight" s-ar putea sa iti schimbe putin perspectiva asupra nasterii si chiar sa te puna pe ganduri. Nasterea copilului Bellei si al lui Edward nu este atat de emotionanta si minunata pe cat te-ai putea astepta.

Este o secventa agresiva si ilustreaza scene care ti se pot parea ingrozitoare, mai ales cand Edward isi foloseste dintii pentru a scoate bebelusul din Bella.

P.S. Te iubesc (P.S. I love you)

p-s-i-love-you

Filmul "P.S. Te iubesc" face parte din productiile cinematografice de care trebuie sa stai deoparte in sarcina, daca nu vrei sa consumi un pachet intreg de servetele in timp ce te uiti la el. Desi povestea este frumoasa - o vaduva indurerata primeste mesaje si sfaturi despre cum sa-si continue viata chiar de la sotul ei decedat, prin intermediul unor scrisori lunare - incarcatura emotionala a filmului s-ar putea sa te indispuna si sa-ti provoace ganduri si griji pe care e mai bine sa le eviti in aceasta perioada sensibila.

Cealalta femeie (The other woman - Love and other impossible pursuits)

Other_woman

"Cealalta femeie" este un film ce are in prim-plan povestea unei tinere si frumoase avocate care trece prin cateva experiente marcante in viata ei. Experientele prin care trece tanara avocata te-ar putea pe ganduri si te-ar putea speria.

Dupa ce isi pierde fetita la numai o zi de la nastere, se indragosteste de un partener de la firma de avocatura la care lucreaza si se vede nevoita sa castige inima fiului barbatului, care pare face tot posibilul sa puna bete in roate relatiei dintre cei doi. 

Misiune in spatiu (Gravity)

gravity

Gravity, castigator a 5 premii Oscar in 2014, ne expune povestea unei femei ambitioase, puternice si perseverente, care lupta pentru supravietuire in spatiu.

Monologul pe care medicul Ryan Stone il are cu privire la momentul in care si-a pierdut fiica intr-un accident stupid smulge o lacrima chiar si celor mai duri cinefili, daramite unei femei gravide cotropite de hormoni.

Baietelul in pijama vargata (The Boy in Striped Pijamas)

the-boy-in-the-striped-pajamas

O alta poveste emotionanta care ti-ar putea smulge siroaie de lacrimi are loc in sanul unei familii de evrei, care este nevoita sa se mute la Berlin, in momentul in care tatal este promovat pe postul de comandant al unui lagar de concentrare nazist.

Personajul central al filmului este baietelul familiei, Bruno, care se imprieteneste cu un copil de aceeasi varsta cu el, impreuna cu care trece prin mai multe aventuri emotionante, dar si coplesitoare.

Ce alte filme crezi ca ar mai trebui ocolite in perioada de sarcina din cauza incarcaturii emotionale puternice? Spune-ne sugestiile tale si ajuta-ne sa completam lista, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Emotii sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre