5 portii de legume, fructe sau suc de fructe 100% pentru viitoarele mamici

/ / Modificat: 2013-11-04
5 portii de legume, fructe sau suc de fructe 100% pentru viitoarele mamici

Un stil de viata corect, alaturi de un regim alimentar complet si bine echilibrat, joaca un rol extrem de important in viata mamelor si micutilor lor. Iata cateva sfaturi practice care te vor ajuta sa cresti imunitatea organismului tau si a copilului:

PARENTING_IMG_0785

  • Regimul tau alimentar trebuie sa fie bogat in fructe si legume variate, care trebuie adaugate la fiecare masa. Poti bea, de asemenea, si cate un pahar de suc 100% (200 ml).
  • Fructele si legumele sunt usor de digerat si contin multe vitamine si minerale esentiale pentru tine. Salatele proaspete, broccoli sau spanacul fiert sunt un mod excelent de diversificare a mesei de pranz, furnizand organismului energia, atat de necesara.
  • Ar trebui sa bei cat mai multe lichide corespunzatoare, ce influenteaza in mod pozitiv procesul de alaptare. De aceea, merita sa alegi sucuri 100% care dau varietate regimului tau alimentar, hidratandu-ti in acelasi timp, organismul.
  • Regimul alimentar al unui copil este o provocare nutritionala pentru fiecare tanara mama. De multe ori,mamelor le este teama sa includa in alimentatia copiilor mancaruri sau bauturi noi, deoarece organismul micutilor este extrem de delicat si predispus la alergii. Trebuie sa retii, totusi, cat de important este sa ii oferi celui mic vitaminele si mineralele esentiale.
  • Este important sa diversifici regimul alimentar al copilului cu sucuri de fructe 100%. De la o varsta frageda, alimentatia copilului ar trebui sa fie bogata in legume, fructe si sucuri 100% (copiilor care au mai putin de 1 an li se pot da sucuri 100%,produse special pentru ei).

Se recomanda sa dai copiilor sucuri 100% compuse dintr-un singur fruct pentru a putea observa mai bine o eventuala reactie alergica pentru un anumit fruct.

Un regim alimentar echilibrat al tau si al copilului este garantia succesului - alimentatia adecvata iti intareste organismul si te ajuta la o recuperare rapida dupa nastere, iar alimentatia adecvata a copilului contribuie la dezvoltarea corespunzatoare a acestuia.

Mai multe despre legume, fructe si sucuri 100% descopera pe www.5pentrusanatate.ro.

logo-parteneri

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre