Pierderea sarcinii

/ / Modificat: 2016-07-27
Pierderea sarcinii
Intrebare:

- Am ramas insarcinata de 2 ori pana acum si am pierdut amandoua sarcinile prin contractii la 3.5 luni de sarcina. As dori sa stiu ce sa fac sa nu o mai pierd si pe cea care tocmai si-a facut aparitia: am 1 luna de sarcina. Intr-adevar, m-am simtit extrem de rau pe parcursul celorlalte sarcini, nu mancam absolut nimic si zaceam la pat ca si moarta. Nu mai puteam nici sa vorbesc, sa fi fost pare din cauza lipsei de vitamine din corp sau vreo alta cauza?

Raspuns:

In primul rand, trebuie sa va prezentati la un medic obstetrician, pentru a va lua in evidenta ca si gravida (cel mai bine ar fi sa ajungeti acolo dupa o vizita si la cabinetul medicului de familie).


Dupa confirmarea sarcinii si luarea in evidenta, se stabileste un prim set de analize, in primul rand cele considerate uzuale, care sa stabileasca un punct de start cu privire la starea de sanatate a dumneavoastra si a produsului de conceptie la debutul perioadei gestationale.

In mare parte, aceste investigatii sunt gratuite, daca se regasesc pe indicatia prescrisa de medicul de familie, in urma scrisorii medicale data de medicul obstetrician.

In functie de starea de sanatate, de istoricul afectiunilor dumneavoastra, de mediul in care coexistati si de celelalte date reiesite ca rezultat al anamnezei efectuate cu ocazia consultatiilor periodice de specialitate, se poate stabilii oportunitatea efectuarii unor teste suplimentare, a instituirii unei conduite terapeutice profilactice sau curative, de la caz la caz.


In general, multi obstetricieni suplimenteaza aportul de vitamine in cazul femeilor insarcinate, insa aceasta hotarare o va lua medicul obstetrician care se ocupa de monitorizarea evolutiei sarcinii dumneavoastra.

O monitorizare atenta a evolutiei sarcinii, de catre peroane calificate in acest sens, poate preintampina sau trata eventualele episoade nedorite din evolutia sarcinii. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Avort spontan Pierdere sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre