Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Triplu test, rezultate si interpretare

30 Noiembrie 2011
 

Daca rezultatul CMV si Chlamydia nu reprezinta neaparat un fapt patologic (de regula aceste valori semnifica o anterioara imunizare a dumneavoastra fata de acesti germeni, imunizare care va protejeaza in eventualitatea unui nou contact – in cazul CMV ar fi fost utila si determinarea indicelui de aviditate pentru a specifica vechimea acestei imunizari cunoscuta fiind recomandarea unei perioade libere intre o astfel de infectie si sarcina de aproximativ 6 luni).

In cazul rezultatelor oferite de triplul test, desi cu valoare orientativa, se pun cateva semne de intrebare. Rezultatele obtinute trebuiesc coroborate cu o serie de alte date referitor la starea de sanatate a mamei si varsta acesteia, la datele obtinute ecografic, la afectiunile asociate ale mamei cat si eventualele afectiuni ale partenerului etc. pentru ca o eventuala concluzie sa aiba valoarea unui sfat genetic.).


In situatia de fata se discuta oportunitatea efectuarii unei amniocenteze (analiza ce se realizeaza de la nivelul lichidului amniotic) iar rezultatele acesteia cat si a unei ecografii morfologice pot aprecia mult mai exact gradul de risc privind trisomia 18 si 21.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Alege reteta preferata din lista de dulciuri sanatoase, fara zahar!

Citeste si despre:

COMENTARII

Sarcina pe saptamani

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul