Get Adobe Flash player

Triplu test, rezultate si interpretare

30 Noiembrie 2011


 

Daca rezultatul CMV si Chlamydia nu reprezinta neaparat un fapt patologic (de regula aceste valori semnifica o anterioara imunizare a dumneavoastra fata de acesti germeni, imunizare care va protejeaza in eventualitatea unui nou contact – in cazul CMV ar fi fost utila si determinarea indicelui de aviditate pentru a specifica vechimea acestei imunizari cunoscuta fiind recomandarea unei perioade libere intre o astfel de infectie si sarcina de aproximativ 6 luni).

In cazul rezultatelor oferite de triplul test, desi cu valoare orientativa, se pun cateva semne de intrebare. Rezultatele obtinute trebuiesc coroborate cu o serie de alte date referitor la starea de sanatate a mamei si varsta acesteia, la datele obtinute ecografic, la afectiunile asociate ale mamei cat si eventualele afectiuni ale partenerului etc. pentru ca o eventuala concluzie sa aiba valoarea unui sfat genetic.).

In situatia de fata se discuta oportunitatea efectuarii unei amniocenteze (analiza ce se realizeaza de la nivelul lichidului amniotic) iar rezultatele acesteia cat si a unei ecografii morfologice pot aprecia mult mai exact gradul de risc privind trisomia 18 si 21.


Dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Cel mai nou carucior 3 in 1 din Romania: tot confortul nostru, pentru toata dragostea ta!

Articole recomandate

COMENTARII

Sarcina pe saptamani

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&