8 alimente esentiale in sarcina

/ / Modificat: 2014-02-25
8 alimente esentiale in sarcina

Ce nu trebuie sa lipseasca din meniul tau cand esti insarcinata?

Exista o sumedenie de alimente sanatoase si esentiale pentru sarcina, insa exista cateva care contribuie la buna evolutie a ei si care ii asigura cateva elemente nutritive ce au rolul de a dezvolta fatul astfel incat sa se puternic si sanatos.

In plus, unele dintre ele te ajuta si pe tine sa faci fata mai bine sarcinii si sa treci printr-o nastere usoara.

Legume verzi

Sunt pline de vitaminele A, C, K, acid folic si fier, atat de esentiale in dezvoltarea si evolutia sarcinii. Si vitamina B12 si magneziul sunt parte integranta a acestor legume. Daca sunt consumate inainte de sarcina ele ajuta la combaterea unor malformatii congenitale, ca de exemplu defectul de tub neural.

Iaurt low-fat

Reprezinta una dintre cele mai bune surse de calciu si ajuta la dezvoltarea sistemulului osos al fatului. In plus, contine proteine de calitate necesare pentru energie si vitalitate, precum si pentru functionarea optima a organelor.

Piept de pui organic

O portie de piept de pui asigura 87% din necesarul zilnic de proteine. In plus, reprezinta un aport important de seleniu, niacina si vitamina B6. Puiul mai contine si valorosii acizi Omega 3 si Omega 6, deci reprezinta un adevarat izvor de sanatate pentru tine si viitorul bebelus.

Cartofi dulci

Opteaza intotdeauna pentru cartofii dulci in sarcina in locul celor albi. Contin cantitati mari de vitamina A si C, precum si o cantitate generoasa de fibre dietetice.

Mere

Unul dintre putinele fructe care se gasesc tot anul in piete este si unul dintre cele mai valoroase alimente pentru sanatate. Este important sa iei in considerare sfatul de a manca un mar pe zi, din moment ce s-a dovedit ca mamicile care au mancat cel putin 4 mere pe saptamana in sarcina au nascut copii ai sanatosi si cu incidenta scazuta de a face astm.

Afine

Fructele de padure in general sunt recomandate in sarcina, pentru continutul lor bogat de antioxidanti. Insa afinele sunt recunoscute ca fiind un izvor de vitamina C, care ofera energie si forta viitoarei mamici.

Cereale integrale

O sursa perfecta de enrergie si fibre care te ajuta sa faci fata unor perioade istovitoare ale sarcinii. De asemenea, multe dintre ele sunt imbunatatite cu folati si acid folic, atat de importante in sarcina.

Legume boabe

Legumele boabe ca fasolea sau lintea sunt extrem de bogate in fibre, proteine, folati si triptofan. Sunt extrem de sanatoase si si o sursa grozava de energie pentru intreaga sarcina. Singurele inconveniente ale unora dintre ele sunt gazele intestinale si balonarea, dar nu este obligatoriu ca aceste efecte sa apara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre