Topul celor mai frumoase nume de copii ai vedetelor din Romania

/ / Modificat: 2013-09-16
Topul celor mai frumoase nume de copii ai vedetelor din Romania

Copiii vedetelor din Romania sunt niste micuti privilegiati. Nu doar ca se nasc in familii celebre, cu notorietate si multe dintre ele chiar talentate, dar primesc intotdeauna nume cat mai originale, ciudate sau creative. Facem un top al celor mai frumoase nume ale copiilor de vedeta din Romania! Iata ce inspiratie au avut si ce semnificatie au numele alese de celebritatile autohtone pentru prichindeii lor!

Cu cat mai simple si melodioase, cu atat sunt mai frumoase! Chiar daca multe vedete din shobizz-ul romanesc au ales pentru copiii lor nume ciudate, creative sau inventate, exista si vedete care au optat pentru variante care, prin simplitatea lor, sunt si vor fi intotdeauna foarte frumoase!

Sofia Maria (Andreea Banica)

sofia-andreea-banicaNumele Sofia este unul dintre cele mai populare nume de copii alese de vedetele din Romania. Este adesea folosit in combinatie cu Maria si este purtat si de fetita Danei Nalbaru, Andreei Spataru sau a lui Dan Cruceru.

Pe langa faptul ca are o rezonanta extrem de placuta, numele Sofia provine din limba greaca, de la Sophia, care inseamna intelepciune. Este un nume imparatesc sau regal, fiind purtat de multe printese si regine din trecut.

Fetita Andreei Banica, Sofia Maria, s-a nascut in anul 2009, la inceputul lunii mai. Vedeta a declarat ca numele de Sofia l-a ales pentru ca i-a placut foarte tare, iar Maria este numele pe care l-a purtat mama ei.

Sofia Maria este primul copil al Andreei Banica impreuna cu sotul sau, Lucian Mitrea. Acestia s-au casatorit religios in 2008, dupa 15 ani de relatie.

David (Andra si Catalin Maruta)

david_andra-catalin-maruta

David este un nume popular si foarte frumos, rezonant, fiind purtat in trecut de un mare rege (al Israelului), care a fost considerat un geniu poetic, fiindu-i atribuita si creatia Psalmilor.

Cu o incarcatura puternica si cu rezonanta, David este alegerea multor vedete autohtone pentru botezul copilului. Andra si Catalin Maruta sunt fericitii parinti ai unui baietel botezat David, dar si Luminita Anghel si mai proaspata mamica Gabriela Vranceanu Firea au facut aceeasi alegere.

Pe David al Andrei si al lui Maruta il mai cheama si Alexandru, iar Gabriela Vranceanu Firea a ales sa adauge numelui baietelului si Petru.

Ana Cleopatra (Roxana Ciuhulescu)

ana-cleopatra-roxana-ciuhulescu

Si Cleopatra este o alegere frumoasa si frecventa in randul vedetelor pentru fetitele lor.

Dupa ce am fost fermecati de talentul si frumusetea binecunoscutei Cleopatra Stratan, fiica lui Pavel Stratan, care ne-a incantat cu galsul ei inca de mica, nici Roxana Ciuhulescu nu a ezitat sa opteze pentru acest nume regesc, dar care are si semnificatia de "glorie tatalui", fiind de provenienta greaca. Asadar, fetita nascuta de vedetea in anul 2004 a primit la botez, alaturi de Ana, si numele de Cleopatra.

Ana este de origine ebraica si inseamna "favoare" sau "gratie" si este unul dintre cele mai populare nume din Romania. Vedetele il folosesc adesea in combinatie cu alte prenume.

Ana Violeta (Andreea Marin si Stefan Banica Junior)

violeta-andreea-marin

Si Andreea Marin a ales numele de Ana, insa cel mai important a fost, pentru ea, cel de-al doilea nume al fetitei ei - Violeta.

Vedeta a nascut-o pe Ana Violeta in decembrie 2007 si a tinut cu tot dinadinsul sa-si boteze fetita cu numele celei mai dragi fiinte, pe care a pierdut-o in urma cu ceva ani, mama sa, Violeta.

Numele are origine latina, fiind numele unei flori.

Maria (Catrinel Sandu, Simona Patruleasa, Rocsana Marcu)

Maria este, poate, cel mai frumos nume pentru fetite din Romania. Chiar daca este ales, de cele mai multe ori, in asociere cu alte nume, Maria ramane unul dintre cele mai rezonante si indragite nume alese de vedete, dar si de romani.

sara maria-catrinelCatrinel Sandu a optat pentru fetita ei pentru o asociere intre Maria si Sara, Rocsana Marcu pentru Maria Mayra, iar vedeta tv Simona Patruleasa - Ingrid Maria Lucia.

Maria este un nume care are mai multe semnificatii, in functie de origini. In acceptiunea egipteana se traduce ca "iubita", in cea latina este stea de mare, iar in ebraica inseamna "copil iubit".

Insa cei mai multi romani, iar vedetele nu fac exceptie, opteaza pentru acest nume asociindu-l cu Sfanta Fecioara Maria, pentru ca micutii lor sa fie protejati de aceasta.

Simona Patruleasa a declarat ca nu a ales la intamplare toate prenumele fetitei ei - se numeste Ingrid de la Ingrid Vlasov, creatoarea pe care vedeta o adora, Maria - de la Sfanta Fecioara la care s-a rugat foarte mult pentru a putea ramane insarcinata, iar Lucia este numele bunicii sotului ei, Sabin Ivanof.

Maya - Maia (Teo Trandafir, Antonia)

Cantareata Antonia, una dintre cele mai furmoase vedete din Romania, a devenit in anul 2010 mamica unei fetite dragalase, pe care a ales sa o cheme Maya.

maia-teo-trandafir

Si Teo Trandafir a adoptat, in 2004, o fetita pe care o cheama tot Maia.

Maia este un nume care are mai multe proveniente - spaniola, ebraica, hindusa, persana etc. - si se traduce prin vis, iluzie, constelatie.

Mihai (Adriana Bahmuteanu, Lucian Viziru)

Mihai este un alt nume de sfant extrem de apreciat printre romani si printre vedetele autohtone. Cu o rezonanta puternica si o semnificatie aparte, traducandu-se cu "se aseamana cu Dumnezeu", Mihai a fost numele purtat de multi sfinti, imparati si regi.

Atat Adriana Bahmuteanu, cat si Lucian Viziru au optat pentru acest nume pentru a-si boteza baieteii.

Adriana Bahmuteanu a continuat traditia si a alaturat numelui de sfant si prenumele Maximus, pentru a pastra trendul din famila Prigoana, care mai are doi copii, numiti Silvius si Honorius. Mihai Maximus, primul copil al cuplului Prigoana-Bahmuteanu, s-a nascut in anul 2007, vedeta devenind pentru a doua oara mamica de baietel, in 2010. Numele ultimului copil al familiei este Eduard Gabriel.

Baietelul lui Lucian Viziru a fost botezat, in iulie 2011, cu numele de Mihai Adrian, cantaretul optand si el pentru numele unuia dintre cei mai importanti sfinti din calendar.

Cum ti se par numele alese de vedetele din Romania pentru copiii lor? Care dintre ele ti se par cele mai frumoase? Tu cum ti-ai numit copilul si de ce? Spune-ne toate parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii vedete romania Nume copii vedete Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre