Top cele mai populare nume de baieti

/ / Modificat: 2012-07-04
Top cele mai populare nume de baieti

Alegerea numelui pentru micutul tau este rareori o decizie usoara, mai ales cand crezi ca semnificatia numelui ii poate influenta destinul. Presiunile bunicilor, ale nasilor, dar si tendintele pornite de vedete pot juca un rol important in alegerea numelui perfect pentru baietelul tau. Iata cele mai populare nume de baieti din ultimii ani, care te pot ajuta sa decizi daca vrei un nume cu semnificatie deosebita sau unul mai rar.

Andrei

Nume ce semnfica barbatie si curaj, Andrei provine din grecescul "Andreas", iar semnificatia sa este si mai importanta in Romania. Sfantul Andrei este considerat protector al Romaniei si onomastica este sarbatorita in 30 noiembrie.

Alexandru

Provenit din grecescul "Alexandros", numele poate fi interpretat ca "protector al oamenilor" si este legat atat de aparare, cat si de ajutor altruist oferit celor din jur. Alexandru este un nume purtat de 22 de domni ai Tarii Romanesti si Moldovei, incepand cu anul 1352. Onomastica este in data de 30 august, alaturi de Sfintii Ioan si Pavel.

Gabriel

De origine ebraica, Gabriel semnifica "Dumnezeu este puternic" si este unul dintre cele mai populare nume romanesti, poate si datorita faptului ca Arhanghelul Gavriil este cel care o instiinteaza pe Maica Domnului ca il va aduce pe lume pe Iisus Hristos. Va primi cadouri in ziua de 8 noiembrie, cand sunt sarbatoriti Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.

Ionut

Diminutivul numelui Ion semnifica "dar de la Dumnezeu", este echivalent cu grecescul "Ioannes" si cu "Yochana", nume evreiesc ce inseamna "binecuvantarea Domnului". Ionut este un nume despre care se spune ca este legat de o fire adaptabila, sensibila, adesea altruit si generos. Onomastica se sarbatoreste in 6 ianuarie, dar si in 30 august, odata cu Alexandru.

Stefan

Nume de origine greaca ce provine de la cuvantul pentru "coroana" sau "ghirlanda", Stefan semnifica practic "purtatorul cununei invingatorului". Folosit sub numeroase forme diminutivale, Stefan are onomastica in a 3-a zi de Craciun, pe 27 decembrie.

Matei

Un alt nume cu semnificatie biblica, foarte popular in 2011, este Matei, ce provine de la cuvantul ebraic "mattitayahu" ("dar de la Dumnezeu"). Onomastica sa este sarbatorita in data de 16 noiembrie.

David

De origine ebraica, David inseamna "cel iubit" sau "cel indragit" si este un nume folosit de cel putin 3000 ani. Baietii botezati David isi vor sarbatori onomastica in data de 26 iunie.

Luca

Unul dintre cele mai populare nume la nivel mondial, Luca este un prenume masculin ce provine din "Loukas", nume cu origine italiana, iar semnificatia acceptata este de "aducator de lumina". Se sarbatoreste in data de 18 octombrie.

Darius

Singurul nume din top care nu are onomastica in calendarul crestin ortodox roman, Darius provine din numele persan "Darayavahush", a carui semnificatie este de "cel care poseda bunuri" sau "cel care mentine binele".

Vlad

Nume de origine slava folosit in Romania de sute de ani avand la baza "Vladimir", semnificatia lui Vlad este de "stapan", "conducator" sau "domn", motiv pentru care a fost purtat de numerosi domnitori ai Tarii Romanesti si Moldovei. Onomastica se sarbatoreste in data de 15 iulie, Sfantul Vladimir.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume populare Nume baieti

Articole recomandate

Citeste si despre