Top 15 nume de copii in SUA

/ / Modificat: 2012-07-06
Top 15 nume de copii in SUA

Numele de copii americane sunt printre cele mai populare din lume. SUA impun tendintele intr-o multime de domenii, iar numele de bebelusi nu fac exceptie. Esti curioasa sa afli care sunt cele mai influente nume de copii, la ora actuala, in America? Iata 15 dintre cele mai raspandite dintre ele in ultimul an!

Fie ca s-au inspirat dupa alegerile celebritatilor americane, fie ca pur si simplu li s-au parut potrivite pentru copiii lor, datorita semnificatiei sau sonoritatii lor, parintii americani au facut topul celor mai populare si la moda 15 nume de copii din SUA!

Emma

Emma este prenumele fruntas in topul preferintelor americanilor pentru numele fetitelor lor. Desi apare adesea sub forma Emma, el provine de la Ema, un nume germanic care inseamna "intreg, complet, universal".

Mason

In prezent, Mason este cel mai popular nume din State. Cu origini franceze, dar cu o raspandire rapida printre englezi, prenumele a fost adoptat pe taramuri americane, unde a devenit o moda.

Sophia

Sophia este unul dintre cele mai la moda nume de fetite din intreaga lume. Cu origini grecesti si cu o simbolistica filosofica profunda, insemnand intelepciune, Sophia este unul dintre cele mai impozante, rafinate si inspirate nume de fetite.

Liam

Liam este un nme des-intalnit in America, dar cu radacini irlandeze. Este din ce in ce mai ales de parinti, datorita semnificatiei lui aparte, "protector neinfricat", dar si a sonoritatii lui simple, dar totodata deosebite.

Olivia

Olivia este un prenume grecesc, care se traduce prin "maslin" si a carui sonoritate si rezonanta a ajuns pana pe taramuri americane, unde a fost rapid adoptat si ales pentru numele fetitelor.

Ethan

Ethan este un nume popular in America si a intrat in preferintele actuale ale parintilor, datorita faptului ca emana masculinitate. Provenienta lui este ebraica si se traduce prin "ferm, puternic".

Ava

Ava este din ce in ce mai dorit pentru botezul copiilor in America, in defavoarea unor nume celebre si populare precum Eve, sau Eva. Are origini nemtesti si se traduce prin "dorita" sau "pasare".

Noah

Noah este un alt nume popular printre americani, iar trendul continua si in 2012, din ce in ce mai multi parinti alegandu-l pentru copiii lor.

Are origini ebraice si semnifica "confort", "liniste".

Isabella

Isabella este unul dintre cele mai frumoase si melodioase nume existente pentru fetite. Are origini latine si spaniole si semnifica "Dumnezeu este juramantul meu".

Chiar daca provine din regiuni latine, prenumele a fost preluat cu succes in America si a avut si o influenta puternica asupra vedetelor, care nu au ezitat sa il aleaga pentru micutii lor.

Jacob

Pana nu demult, Jacob era un nume rar intalnit in America. Din 2011, a inceput sa capete o popularitate debordanta si sa fie inscris in certificatele de nastere a tot mai multor copii din State.

Numele are radacini evreiesti si inseamna "inlocuitor".

Jack

Jack este un nume clasic englezesc/american, genul de prenume ca nu se va demoda niciodata, oricat de multa istorie ar "trece" peste el. Este nemuritor in fata timpului si din ce in ce mai viu in alegerile actuale ale parintilor din SUA.

Ella

Este unul dintre cele mai frumoase nume de fete si in evreiasca are si o semnificatie deosebita. Simbolizeaza lumina puternica, torta, dar si femeia frumoasa, ca o zana. Nu este de mirare ca inca se mentine sus in topul celor mai alese nume de copii.

Logan

Logan nu are o insemnatate profunda si nici origini deosebite, insa asa cum deriva el, din numele unui oras, si se traduce din gallica prin "mica scobitura, vale", a intrat in topul preferintelor parintilor americani si s-a impus si in topul numelor populare de baietei.

Mia

Mia este un nume foarte raspandit in America si unul dintre cele mai populare alese in ultimul an. Are origini latine si se traduce prin "a mea". Conteaza foarte mult si faptul ca este melodios si are o sonoritate placuta.

Chloe

Chloe este un nume cu origini grecesti, care are semnificatia de "infloritor", extrem de popular in America.

Care nume de copii din America iti place cel mai mult? De ce? Pe prichindelul tau cum il cheama si cum i-ai ales numele? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre