Top 10 cele mai populare nume de fete

/ / Modificat: 2013-08-10
Top 10 cele mai populare nume de fete

Urmeaza sa nasti o fetita si nu stii inca ce nume sa ii pui? Poate te inspira topul nostru cu cele mai populare nume de fete din Romania! Daca vrei ca micuta ta sa aiba un nume in tendinte si la moda, opteaza pentru unul dintre aceste prenume, care se pare ca nu se vor demoda niciodata, chiar daca anii trec peste ele si apar noi, si noi tendinte.

Statistici facute de specialisti ai Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date de la Ministerul Administratiei si Internelor in anul 2009 au reusit sa redea un top al numelor preferate de catre parintii romani pentru a-si boteza fetitele!

Chiar daca au trecut trei ani de atunci, clasamentul si topul nu s-a modificat foarte mult, toate numele pastrandu-se inca fruntase in fata valurilor constante de tendinte noi. Ele s-au impus de-a lungul timpului si continua sa fie preferate de parinti!

Maria

Maria ramane in fruntea numelor cele mai cautate, populare si preferate de parintii din Romania. Este un nume latin, traditional si extrem de influent, datorita insemnatatii lui spirituale, iar parintii nu ezita sa il aleaga pentru fetitele lor, fie singur, fie asociat cu alte prenume.

Andreea

Potrivit datelor furnizate de Directia pentru Evidenta Persoanele, numele Andreea ocupa locul secund printre preferintele romanilor, cand vine vorba de alegerea numelui de botez pentru o fetita.

Elena

Elena este un nume foarte frumos, care inca-si pastreaza influenta in randul parintilor, deoarece sunt inca foarte multe persoane care aleg sa isi boteze fetitele astfel.

Ioana

Ioana este un alt nume foarte cautat pentru fetite, in ciuda faptului ca este foarte vechi. Nu acelasi lucru se poate spune si la baieti, numele de Ion iesind de mult timp din tendinte.

Alexandra

Un nume simplu si sonor, dar si foarte frumos, Alexandra face parte si din topul celor mai frumoase nume din Romania, iar in acest clasament intra pe pozitia a cincea.

Ana

Ana este numele la care parintii romani nu renunta deloc. Chiar daca, de la an la an, apar tendinte noi, lansate de vedete de afara si nu numai, foarte multi parinti de la noi raman fideli numelor noastre populare si traditionale.

Denisa

Denisa nu era unul dintre cele mai cautate nume pentru fetite pana acum trei ani, cand a cunoscut o evolutie puternica si a inceput sa fie ales de foarte multi parinti, urcandu-l pe locul sapte in topul numelor populare de fete.

Gabriela

Gabriela este un prenume foarte frumos si melodios, cu o sonoritate calda. Parintii raman fideli acestuia si inca il aleg pentru a-si boteza fetitele.

Stefania

Derivat de la Stefan, numele de Stefania s-a impus si el in topul celor mai influente si populare nume de fetite si a captat atentia parintilor in ultimii ani.

Daria

Daria ramane unul dintre numele care au cunoscut o ascensiune rapida in preferintele parintilor pentru numele de fetite. Probabil ca va mai trece ceva timp pana se va demoda!

Daca ai o fetita, cum o cheama? Cum i-ai ales numele? Ce nume de fetita iti place cel mai mult? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume populare fete Nume fete Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre