Sofia, cel mai popular nume? 5 vedete care si-au botezat fetita Sofia

/ / Modificat: 2012-07-03
Sofia, cel mai popular nume? 5 vedete care si-au botezat fetita Sofia

Numele Sofia este cu siguranta unul dintre cele mai populare nume de fetita din ultimii ani, lucru subliniat si de preferinta a tot mai multe vedete pentru acest nume de origine greceasca. Inainte de a afla care este istoria si semnificatia acestui nume, iata 5 vedete care si-au botezat fetita Sofia.

Din 2007 pana in prezent, nu mai putin de 5 vedete au optat pentru numele Sofia, scris chiar si Sophia, sau combinat cu un al doilea prenume pentru fetita.

Dana Nalbaru (si Dragos Bucur): Sofia

sofia-dana-nalbaru

Primul cuplu de vedete care a optat pentru Sofia este format din Dana Nalbaru si Dragos Bucur. Cantareata si actorul au sarbatorit in 2007 venirea pe lume a unei fetite, nascuta chiar la inceputul lunii ianuarie. Dupa ce a devenit mama, Dana Nalbaru a colaborat la o serie de DVD-uri despre maternitate si ingrijirea bebelusilor.

Andreea Banica (si Lucian Mitrea): Sofia Maria

andreea-banica-sofia

Doi ani mai tarziu, in mai 2009, Andreea Banica a nascut o fetita la aproape un an de la casatoria cu managerul ei Lucian Mitrea. Dupa o relatie de aproape 13 ani, cantareata a decis sa intemeieze o familie. Anul trecut, cantareata declara: "Sofia este o minunatie, o fetita foarte desteapta, seamana cu tatal ei. Vorbeste, numara, danseaza si este tare cuminte si intelegatoare cand plec de acasa la concerte."

Andreea Spataru (si Sorin Marica): Maria Sofia

andreea-spataru-sofia

La numai doua luni de la nasterea fiicei Andreei Banica, o alta Andreea a ales sa-si boteze fetita Sofia. Chiar daca a nascut la mii de kilometri departare, intr-o clinica in Miami, Andreea Spataru a ales exact aceleasi doua nume, dar le-a inversat: Maria Sofia.

Dan Cruceru (si Cristina Pocora): Sophia Maria

dan-cruceru-sofia

Prezentatorul Povestirilor Adevarate de la Acasa TV, Dan Cruceru, alaturi de sotia sa Cristina Pocora, deputat PNL de Fetesti-Leordeni, a optat pentru aceeasi combinatie de nume, insa pentru o scriere diferita, mai apropiata de originea numelui "Sophia". Micuta a venit pe lume in luna augusut 2011 si a luat nota 10 la nastere.

Silvia Ionita (si Cristian Fusalau): Ana Sofia

Cea mai noua vedeta care s-a alaturat grupului tot mai mare de parinti ce aleg numele Sofia este Silvia Ionita, prezentatoarea jurnalului de pranz la Kanal D. Micuta s-a nascut in februarie 2012 si, potrivit spuselor mamei, "este o fetita frumoasa, sanatoasa si foarte cuminte."

Semnificatia numelui Sofia

Numele Sofia are origine greaca si reprezinta intelepciune. A devenit cunoscut dupa ce a fost purtat de sotiile imparatilor bizantini Iustin si Iustinian, iar catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol a fost numita dupa "intelepciunea divina".

Intelesul mistic al acestui nume a usurat adoptarea lui si de catre popoarele slavone, iar in Europa Sofia a fost un nume folosit si de aristocratie in mod frecvent in ultimele sute de ani.

Etimonul sau, grecescul Sophia, este preferat si astazi de unii parinti, dar formele folosite in Europa variaza semnificativ: Sophia si Sophy in Marea Britanie, Sophie in Franta, Sophie sau Sonja in Germania, Zsdfia in Ungaria, Sofia si Sonea in Bulgaria, Zofia in Polonia si Sdia in Rusia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Botez vedeta

Articole recomandate

Citeste si despre