Numele personajelor Disney, printre cele mai populare nume de copii

/ / Modificat: 2014-05-27
Numele personajelor Disney, printre cele mai populare nume de copii

Inca de la inceputuri, filmele de animatie Disney au reprezentat o sursa de inspiratie pentru parinti in ceea ce priveste alegerea numelor pentru copii. Printre cele mai populare nume de fete de inspiratie Disney sunt cele de printese - Jasmine, Aurora, Esmeralda, Belle sau Rapunzel. In ceea ce priveste numele de baieti, parintii le-au ales cel mai des pe cele ale personajelor marcante in istoria industriei - Mickey, Rex, Donald, Andy sau Peter.

Nume de fete inspirate de la personaje Disney

Merida

In 2012, cand a fost lansat filmul de desene animat Brave, numele indragitei printese Merida a inregistrat o popularitate tot mai mare in randul parintilor care au ales sa-si boteze fetitele cu el.

Tiana

Numele Tiana a cunoscut o curba descendenta a popularitatii in randul copiilor pana in 2009, cand, odata cu lansarea animatiei Disney "Printesa si Broscoiul", statisticile au evidentiat ca numele indragitei printese si-a dublat popularitatea si a devenit prima alegere a tot mai multor parinti de fetite pentru botez.

Esmeralda

La fel ca si in cazul Tianei, numele printesei Esmeralda, din "Cocosatul de la Notre Dame", si-a dublat popularitatea in 2009, dupa lansarea productiei animate, devenind unul dintre cele mai populare nume pentru fete al anului respectiv.

Alice

Numele protagonistei filmului de animatie Disney "Alice in Tara Minunilor" este unul dintre cele mai populare din lume. In 2009, Alice a fost ales cel mai popular nume din Suedia, iar statistice indica faptul ca nu doar fetitele au fost botezate cu el, ci si baieteii, fiind considerat un nume neutru.

Ariel

Desi era considerat un nume popular in cultura evreiasca moderna, numele Ariel a capatat amploare mondiala pentru botezarea fetitelor abia dupa lansarea celebrului desen animat marca Disney, "Mica Sirena".

Jasmine

Tot mai multe fetite au inceput sa fie botezate cu numele Jasmine dupa anul 1992, cand a fost lansat filmul animat "Alladin". De-a lungul timpului, popularitatea numelui a crescut semnificativ: daca in anii 70, abia daca existau 1500 de fetite botezate cu acest nume, in 2010, numarul copiilor care au primit ca nume de botez Jasmine a ajuns la peste 15.000.

Belle

Belle este unul dintre cele mai frumoase nume inspirate de personajele Disney si a cunoscut o popularitate crescuta dupa lansarea filmului animat "Frumoasa si Bestia", in 1991.

Farmecul aparte al acestui nume inspirat de personaje Disney nu a lasat indiferente nici vedetele, Demi Moore si Bruce Willis fiind doar unul dintre cuplurile hollywoodiene care l-au ales pentru fetita lor.

Rapunzel

Chiar daca nu este unul dintre cele mai melodioase si rezonante nume, cu siguranta este suprinzator si inedit. Multi parinti declarati fani desavarsiti ai animatiei "O pveste incalcita", dupa lansarea din 1959, au ales ca fetitele lor sa fie botezate cu numele protagonistei Rapunzel.

Daisy

Charisma si eleganta numelui Daisy au fermecat rapid parintii, care, dupa ce Disney l-a lansat in postura de prietena a celebrului ratoi Donald Duck, a fost trecut rapid in certificatul de nastere al tot mai multor copii. Daisy ocupa locul 151 in topul celor mai populare nume din America.  

Nume de baieti inspirate de la personaje Disney

Christopher

Christopher este unul dintre cele mai rasunatoare prenume de baieti din America, ocupand locul 13 in topul celor mai populare nume de copii. Popularitatea numelui a cunoscut o ascensiune rapida in special dupa lansarea desenului animat "Winnie the Pooh", fiind purtat de simpaticul prieten al ursuletului - Christopher Robin.

Chip si Dale

Jovialitatea, indemanarea si inteligenta personajului Chip, din productia Disney "Chip si Dale", a inspirat parintii din toata lumea sa-si boteze baietii cu el, cunoscand o popularitate covarsitoare dupa lansarea desenului animat.

Nici numele tovarasului sau, Dale, nu a fost mai prejos in optiunile parintilor si, chiar daca nu era personajul cel istet si descurcaret, sufletul marinimos al veveritei, dar si sonoritatea aparte a numelui l-au transformat intr-un prenume popular in regiunea Americii.

Andy

Andy este unul dintre cele mai populare nume sau apelative din America pentru baieti, provenind de la Andrew, insa abia dupa lansarea filmului de animatie Toy Story, prenumele a devenit un fenomen mondial.

Donald

Donald Duck este unul dintre cele mai cunoscute, dar si nastrusnice personaje Disney din desenele animate cu Mickey Mouse. Personalitatea vulcanica si incapatanarea personajului au starnit simpatie in randul parintilor, care au ales sa-si boteze baietii cu prenumele lui.

Probabil ca un criteriu care a cantarit foarte mult in popularitatea acestuia este si semnificatia numelui, care se traduce prin "conducatorul lumii" sau "sef mare".

Mickey

Soricelul Mickey este personajul emblematic al imperiului Disney, fiind cel mai prietenos, haios si jucaus prieten al copiilor de pretutindeni. Inca din primul an de la prezentarea personajului de catre WaltDisney, in 1923, in desenul animat "Steamboat Willie", Mickey a fost adorat de o intreaga planeta, devenind, la scurta vreme, mascota oficiala a Disney, iar numele lui trecut pe certificatul de nastere a numerosi copii.

Peter

Numele Peter, care apartine perotagonistului din "Peter Pan", cunoscut pentru refuzul sau de a se maturiza si de a creste, este printre primele 200 cele mai populare din America.

Rex

Rex a capatat popularitate in randul numelor de baieti dupa ce a intruchipat tiranozaurul in seria de animatie "Toy Story". Pe langa influenta pe care Disney a avut-o asupra cresterii popularitatii acestuia, semnificatia termenului a contribuit din plin la decizia finala a parintilor.

Se pare ca, in latina, "rex" inseamna "rege". In plus, este si un nume simplu, scurt si sonor, de aceea, este preferat de foarte multi parinti moderni.

Cunosti vreun parinte care a fost influentat de personajele de desene animate in alegerea numelui pentru copil? Mai cunosti si alte nume de personaje Disney care sunt populare in randul copiilor? Care nume Disney ti se pare cel mai potrivit pentru un copil? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume populare copii Nume copii Personaje disney

Articole recomandate

Citeste si despre