Numele copilului tau. Top 10 nume de baieti norocoase

/ / Modificat: 2016-07-11
Numele copilului tau. Top 10 nume de baieti norocoase

Daca te pregatesti sa devii mama de baietel, cu siguranta te-ai gandit deja la cateva nume pentru copilul tau. Indiferent daca te-au inspirat actorii tai preferati, cei care ii vor deveni parinti spirituali copilului tau, prietenii tai, oamenii pe care ii admiri sau personajele tale favorite din filme si carti, cu siguranta iti vei dori sa vezi si lista noastra cu nume norocoase pentru baieti.

Alege-i copilului tau un nume rezonant, melodios, usor de pronuntat si greu de transformat in porecla, dar tine cont si de semnificatia acestuia si de sentimentele pe care le transmite.

Iata, asadar, topul celor mai norocoase 10 nume de baieti!

1. Alexandru

Cu origini in limba greaca, acest nume are semnificatia de "barbat luptator, care sare in ajutorul celor din jur". Este un nume foarte popular, care nu si-a pierdut admiratorii pe parcursul a multe generatii. Totodata, este si un nume usor de retinut, dar si cu o muzicalitate aparte si cu reprezentanti de seama in istorie, incepand cu Alexandru cel Mare.

2. Catalin

Anumite surse sustin ca originea acestui nume este similara celei a numelui de Ecaterina si ca semnifica puritate. Altii il asociaza insa cu numele zeitei magiei a grecilor, Hacate. Indiferent de varianta pe care o alegi, acest nume este unul rezonant si impunator, cu o vibratie pozitiva, care ii va asigura copilului tau norocul fie prin comportamentul sau pur si corect, fie prin arta de a crea magie in jurul sau.

3. Dragos

Acest nume este o varianta moderna a numelui Dragomir, de origine slava, care defineste un personaj pretios, valoros si pasnic. Daca iti doresti aceste calitati pentru copilul tau sau daca esti convinsa ca le va avea, acest nume va dubla pornirile sale pacifiste si amploarea admiratiei pe care i-o poarta cei care-l inconjoara.

4. Horia

In limba germana, acest nume este folosit pentru "capul familiei". Daca te gandesti la originile sale latine, cuvantul semnifica tinerete, inflorire. Prezent in literatura si in varianta "Horatiu", acest nume melodios ii va aduce copilului tau noroc in planul relatiilor interpersonale, dar ii va si asigura tineretea, vitalitatea si energia de care are nevoie pentru a-si finaliza cu succes proiectele.

5. Radu

Cu origini in limbile slave, Radu este adaptarea romaneasca a numelui Rad. Semnificatia acestuia este tot ce ti-ai putea dori pentru baietelul tau: fericire. Asadar, daca vrei sa te asiguri de norocul, succesul si bunastarea baiatului tau, cu acest nume ii vei putea spori sansele sa ajunga acolo unde isi doreste.

6. Sebastian

Acest nume a devenit foarte popular in ultimii ani. Poate fi interpretat din forma latina Sebastianus, dar si din cea greceasca Sebastos. Semnificatia sa este aceea a respectului si a venerarii. Cu un astfel de nume impunator, cu siguranta baiatul tau va castiga admiratia tuturor si va avea noroc nemarginit.

7. Tudor

Un alt nume care si-a pastrat popularitatea de-a lungul mai multor generatii este Tudor. Originile acestuia sunt fie grecesti - limba din care poate fi tradus drept "darul lui Dumnezeu", fie slave. Conotatia sa religioasa este un motiv in plus pentru care consideram ca este un nume norocos pentru cei care il poarta.

8. Vlad

Originile acestui nume pot fi interpretate. Astfel, in limba rusa, Vladimir poate avea semnificatia "pacii in lume", iar din limba germana se poate traduce prin "domnitor sau conducator al unei armate". Astfel, conotatiile sale indica in orice directie semnul invingatorului, al celui care reuseste sa aduca pacea si sa restabileasca ordinea.

9. Martin

Desi acest nume nu este foarte popular, semnificatia sa este una norocoasa: Martin isi are originile in Marte, zeul roman al razboiului. Baietii care poarta acest nume sunt luptatori innascuti, oameni care razbat in viata si care reusesc tot ceea ce isi propun.

10. Eduard

Acest nume foarte des intalnit in ultimii ani isi are originile in limba engleza, in care inseamna "pazitorul binecuvantat". Cu o asemenea semnificatie, norocul nu va fi optional pentru copilul tau. In plus, suna foarte bine si poate fi prescurtat sau diminutivat cu usurinta.

Tu ce nume vei alege pentru baiatul tau? Asteptam sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

15 sfaturi pentru a alege numele copilului tau!

Destinul si numele copilului tau!

Nume de copii la moda, le alegem sau nu?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume baietei Alegerea numelui copii

Articole recomandate

Citeste si despre