Nume de printese pentru fete

/ / Modificat: 2013-01-06
Nume de printese pentru fete

Una dintre cele mai dificile decizii pe care o viitoare mamica este nevoita sa o ia este numele pe care ingerasul ei il va purta, cu mandrie, toata viata. Acest subiect delicat poate provoca anxietate, neintelegeri cu partenerul de viata si chiar nopti nedormite. Daca urmeaza sa aduci pe lume o reprezentanta a sexului frumos, urmatoarele nume de printese pentru fetite te-ar putea inspira in acest sens.

Chiar si in cazul fericit in care te-ai gandit deja la o varianta dezirabila, nu este exclus sa ai cateva dubii inainte de oficializarea numelui.

Selectia numelui copilului


Majoritatea parintilor au renuntat la metodele traditionale, specifice zonei din care provin (preluarea numelui nasilor, al bunicilor etc), orientandu-se catre alte criterii de selectie (nume de celebritati, personaje faimoase, tendintele perioadei).

In cazul fetitelor, o incursiune in timp iti poate fi de un real ajutor. Aminteste-ti de copilarie, de jocul cu papusile, cand iti asumai cu siguranta o alta identitate flatanta in viziunea ta la acea vreme (Anastasia, Ariel etc). Cu siguranta, sursele tale de inspiratie erau basmele si desenele animate, unde printesele de o frumusete orbitoare te fascinau.

Un nume de printesa nu poate fi decat flatant, exprima noblete, eleganta, are o rezonanta puternica si impune respect. In plus, va fi cu siguranta mai putin comun, un deziderat al multor parinti.

Iata o lista cu nume inedite de printese, pe care sa o iei in calcul inainte sa gasesti varianta perfecta pentru fetita ta.

Foto: afairytaleexperience.files.wordpress.com

Nume de printese si semnificatia lor

Aaricia/Arisia


Un nume foarte putin raspandit si special, care inseamna "mandra, distinsa si nobila printesa". Aaricia a fost fiica regelui vikingilor nordici, Gandalf de Gek.

Adelaide


Adelaide a fost o printesa din Germania, al carei nume a devenit popular in Anglia dupa domnia regelui William al IV-lea. Provine de la cuvantul german "Adel", care inseamna "de vita nobila".

Aida


Aida este un nume de provenienta dubla: poate avea origine araba - "cadou, recompensa" sau latina - "distins, folositor". A devenit celebru in opera lui Giuseppe Verdi, despre printesa etiopiana Aida.

Almera


De origine araba, numele Almera inseamna "femeie artistocrata, printesa".

Amelia


Destul de utilizat in tara noastra, numele Amelia (provenit din latina si din germana veche) inseamna "muncitoare, perseverenta, competenta". Printesa Amelia a fost cea care a contribuit la popularizarea numelui in Marea Britanie (in 1751), de unde s-a raspandit in toata lumea.

Ana


Provenit din limba ebraica, Ana inseama "El (Dumnezeu) m-a ales". Acest nume s-a distins de-a lungul istoriei in randul regalitatii (doua regine ale angliei, o regina a Frantei, o imparateasa a Rusiei etc).

Ariana


De origine greaca, numele Ariana inseamna "cel mai sfant".

Beatrice


Beatrice reproduce numele latin Beatrix, care are ca baza de plecare adjectivul "beatus" - "fericit, fericita". In plus, numele are si o onomastica crestina: Sfanta Beatrice, martirizata la Roma in jurul anului 300.

Casandra


Casandra provine din limba greaca si se traduce prin "stralucitoare printre oameni". In Iliada lui Homer, Casandra a fost o printesa din Troia binecuvantata cu darul profetiei.

Diana


In limba latina, Diana inseamna "divina". In Roma Antica, ar fi fost o zeita de o frumusete rapitoare, asociata cu zeul grecesc Artemis.

Isadora


De origine greaca si latina, numele Isadora semnifica "darul lui Isis". Isis este zeita magiei, a casatoriei, simbolul armoniei matrimoniale in mitologia egipteana.

Izabela/Isabela


Provine de la numele latinesc Elisabeta, tradus prin "promisiunea lui Dumnezeu".

Maryam


Varianta a numelui Maria, Maryam inseamna "doamna, stapana" in aramaica. In egipteana, verbul "mri" inseamna a "iubi", iar cu sufixul ebraic "am", se traduce "cea draga", "cea iubita".

Melisa


Provenit din limba greaca, numele Melisa inseamna "miere".

Olympia


De origine greaca, numele Olympia inseamna "cea care provine din lumina".

Sofia


Nume purtat de sotiile imparatilor bizantini Iustin si Iustinian, Sofia inseamna in limba greaca "intelepciune". In randul personalitatilor regale din secolele XVI-XIX, numele a fost extrem de popular.

Tereza


Corespondentul romanesc al numelui spaniol Teresa, provine de la grecescul "theros", care inseamna "vara". Regina Maria Theresa si Maica Teresa sunt personalitatile care l-au facut celebru.

Zara


Provenit din limba araba, numele Zara inseamna "stralucire". Printesa Anna a Marii Britanii si-a botezat fiica astfel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume fetite Nume bebelusi Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre