Nume de hipster pentru fetite

/ / Modificat: 2014-12-05
Nume de hipster pentru fetite

Hipsterismul este un trend din ce in ce mai atractiv pentru copiii moderni de pretutindeni. Spre deosebire de adeptii altor stiluri, hipsterii sunt diferiti, uneori excentrici, dar stiu sa isi pastreze un echilibru in modul de viata: sunt cool, inteligenti, creativi, aplecati catre arta si cultura si dornici de independenta sau libertate.

Unii copii au inceput sa fie hipsteri inca de dinainte de a se naste, datorita numelor pe care parintii le-au ales pentru ei. Iata o lista cu nume de fete inspirate din moda hipster, despre care se considera ca reprezinta si inspira valorile acestui trend cool si modern!

Iris

Iris este un nume de fata destul de des intalnit si in onomastica romaneasca. Inspirat de la superba floare de iris, numele pare sa aiba si valente asociate hipsterismului. Este totodata un nume inspirat din mitologia greaca, apartinand mesagerului Herei si al lui Zeus. Este puternic si impunator, cu conotatii moderne si foarte cool. Daca vrei ca fetita ta sa fie o personalitate aparte, dominatoare si o hipsterita convinsa, numele Iris o poate ajuta sa patrunda mai bine in randurile acestei mode.

Edna

Edna nu este cel mai comun si interesant nume pentru o fetita, dar cu siguranta se inscrie in trendul hipsterismului. Este un nume de origine ebraica si se traduce prin "incantare". Conexiunea cu hipsterismul a fost facuta datorita scriitoarelor irlandeze Edna O'Brien si Edna St. Vincent Millay, care au fost o sursa de inspiratie pentru acest trend.  

Pandora

Pandora este un nume cel putin neobisnuit pentru fete. Ne aduce aminte de cutia Pandorei, din care ieseau toate duhurile rele, insa nu inseamna ca imprumuta toate conotatii negative. Dimpotriva, s-a descoperit ca se traduce prin "inzestrat", iar hipsterii l-au atras rapid in lista lor cu nume de fete, datorita unicitatii si a atitudinii puternice pe care o exprima.

Matilda

Matilda pare un nume vechi si "prafuit", insa in opinia hipsterilor este mai cool ca oricand. A intrat in atentia adeptilor acestui trend dupa ce excentricul bucatar britanic Gordon Ramsay si charismaticul actor Heath Ledger si-au botezat fiicele Matilda.  

Ruby

Chiar daca poate parea usor telenovelistic, numele de inspiratie latina Ruby se regaseste din plin pe "harta" numelor de hipsteri. Cu trimitere directa la rubin, o piatra pretioasa de culoare rosie, Ruby este un nume interesant si cochet pe care merita sa il iei in considerare daca vrei ca fetita ta sa iasa in evidenta si sa fie o prezenta fermecatoare in jurul ei.  

Lulu

Lulu este un nume vintage, care ne trimite cu gandul la povestile vechi pentru copii sau la personajele de desene animate. Este considerat un diminutiv al numelui Lucia sau Luisa. Putina lume stie insa ca se traduce prin "perla" si ca, desi a fost la moda in anii 1880, suscita interesul tot mai multor parinti moderni, ca varianta pentru numele fetitelor lor. Iar hipsterii considera ca este un nume cool si creativ, ce ii va oferi o amprenta personala fetitei tale.

Delilah

Delilah pare un nume suav, ce exprima inocenta, seninatate si puritate. In realitate insa, origineaza din cultura ebraica si descrie seductia si pasiunea. Pare sa se potriveasca mai degraba conceptului de "femme fatale", caci exprima abilitati puternice de seductie si putere. Este un nume frumos si melodios, care ti-ar face fetita hipsterita inca din prima zi dupa nastere.

Savannah

Desi pare un nume american, in realitate, are radacini latine, mai exact hispanice. A intrat in atentia hipsterilor odata cu publicarea bestseller-ului "Midnight in the Garden of Good and Evil" scris de John Berendt, in 1994.

Numele a fost cu adevarat "patentat" si recunoscut de hipsteri in momentul in care tot mai multe vedete in voga au inceput sa isi boteze fetitele cu acest nume. Nu este un nume prea des intalnit in onomastica romaneasca, dar poate deveni "ingredientul" succesului copilului, in viitor.

Mai cunosti si alte nume inspirate de la hipsteri? Care nume din lista noastra ti se pare cel mai frumos si inspirat? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume fetite Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre