Joaca-te cand alegi numele copilului tau!

/ / Modificat: 2012-08-24
Joaca-te cand alegi numele copilului tau!

Fa din alegerea numelui copilului tau o joaca amuzanta si distractiva! S-ar putea sa descoperi un nume nu doar ingenios si creativ, ci si o optiune demna de luat in seama pentru a-ti boteza bebelusul care e pe cale sa se nasca. Iata cateva joculete amuzante pe care le-ai putea incerca pentru a gasi un nume pentru copil, chiar daca o faci doar de dragul distractiei!

Afla numele copilului cu ruleta norocului!

Lasa alegerea numelui copilului la mana norocului si distrati-va in familie cu un joc amuzant.

Creeaza un ceas rotund, din carton tare, in care montezi o singura limba. Ai grija cum o fixezi, astfel incat sa o poti invarti, asemenea unui titirez. Ceasul trebuie sa fie asemanator unei rulete care se gaseste in cazinouri, doar ca in loc de numere, scrieti nume de copii. Terceti 3-5 nume care va plac mai mult.

Apoi, distrati-va copios invartind acul ceasornicului si asteptand in suspans care nume iese mai des dintr-un numar fix de incercari. Daca acul se opreste frecvent la un nume, cine stie, poate e un semn ca trebuie sa il poarte bebe!

Lasa numele bebelusului in voia sortii!

Fiecare membru al familiei are, probabil, cateva nume favorite pentru copil. Cu siguranta ca tema alegerii numelui perfect pentru bebelus isca adesea scandaluri legate de care este mai frumos, mai potrivit, mai sonor, mai rezonant sau are mai multe calitati.

Pentru a evita astfel de mici certuri, dar si pentru a va distra putin, organizati cateva jocuri amuzante, in care nimeni sa nu aiba puterea de a decide care este numele potrivit. Lasa alegerea numelui in voia sortii!

Aduna laolalta numele preferate ale tuturor membrilor familiei. Scrie-le pe foite de dimensiuni identice. Impacheteaza-le bine si pune-le pe toate intr-un bol. Amesteca-le bine si nominalizati un membru al familiei sa aleaga un nume din bol.

Daca vrei ca viitorul copil sa poarte mai multe nume, poti pune doua persoane sa le extraga.

Da cu banul!

Tot in ideea de a evita certurile dintre tine si partener pe tema alegerii numelui copilului, poti apela la alt joc in care lasi sortii sa decida. Datul cu banul este un joc in care fiecare nume (atat cel preferat de tine, cat si cel al viitorului tatic) are sanse egale sa iasa castigator.

Aveti doua fete ale unei monede: cap si pajura. Unul isi va alege capul si celelalt va ramane cu pajura. Ele vor tine locul numelor pe care le-ati ales fiecare. Banutul se arunca apoi in aer si se prinde intr-o mana, punand cealalta palma peste el. Vezi apoi daca a iesit cap sau pajura. Numele asociat acelei fete a monedei este castigator.

Cauta nume de sex opus!

Daca deja stii ce sex are copilul, renunta sa cauti nume pentru el in sectiunile si cartile destinate fiecarui gen in parte.

Distreaza-te copios, inversand cautarile. Daca ai baiat, arunca o privire pe numele de fetite si viceversa. Nu doar ca te vei surprinde razand la gandul ca baietelul s-ar putea numi Sofia sau Nicoleta, dar ai putea descoperi nume interesante.

Unele nume recomandate fiecarui sex pot fi si neutre. Inseamna ca se potrivesc ambelor sexe. Este posibil ca, dintr-o simpla joaca, sa identifici numele potrivit pentru copilul tau, pe care nu ai reusit sa il gasesti pana acum.

Fa alegeri aleatorii!

Ia un dictionar de limbri straine (englez, francez, spaniol, italian) si deschide-l la o pagina intamplatoare. Arunca un ochi pe un cuvant de acolo si distreaza-te copios pe seama semnificatiei si sonoritatii numelui pe care l-ar putea avea copilul daca alegi sa il numesti astfel.

Cauta numele copilului tau in cele mai nebanuite surse!

Lasa deoparte revistele de specialitate si cautarile online. Joaca-te cu alegerea numelui copilului si cauta-l in cele mai inspirate... sau neinspirate surse.

  • Ia o revista de lifestyle sau de moda si nu te lasa pana cand nu scoti cel putin trei sau cinci nume pe care le reperezi cu privirea prin paginile ei.
  • Alege la intamplare un forum de pe internet si selecteaza doar numele celor care posteaza. Vezi ce anume iti atrage atentia si amuza-te copios pe seama unora dintre ele!
  • Mergi prin oras si fii atenta la afise, reclame si nume de magazine cu care te-ai putea juca pentru a deveni sursa de inspiratie pentru viitorul nume al copilului.

Tu cum ai ales numele copilului tau? De ce surse te-ai folosit pentru a fi sigura ca este cel potrivit? Impartaseste-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere nume copii Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre