De ce isi boteaza vedetele copiii cu nume ciudate?

/ / Modificat: 2012-07-02
De ce isi boteaza vedetele copiii cu nume ciudate?

Vedete precum Victoria Beckham, David Duchovny, Jordan, 50 Cent, Beyonce sau Alicia Silverstone sunt printre cei care au optat pentru unele dintre cele mai ciudate nume pentru copiii lor - Harper Seven, Kyd, Princess Tiaamii, Marquise, Blue Ivy sau Bear Blu. Descopera de ce acestea, si multe alte celebritati, recurg la combinatii ciudate de cuvinte, litere si la nume atat de bizare pentru a-si boteza copiii!

Foto: bellachildmag.com

Numele ciudate pentru copii - o tendinta impusa de vedete

Din dorinta de a fi unici, de a-si scoate copiii din anonimat sau pentru ca au impresia ca unele nume din religii si culte au semnificatii speciale si ii protejeaza, vedetele isi boteaza micutii cu nume dintre cele mai ciudate.

Alaturari bizare de litere, cuvinte si semnificatii care par sa nu aiba nicio legatura cu un nume sau nu se potrivesc copiilor - acestea sunt alegerile celor mai multe celebritati pentru cei mici!

Este cazul vedetelor precum Sylvester Stallone, Penn Jillette, Jason Lee sau Frank Zappa, ai caror copii au nume greu de pronuntat, descifrat si chiar inteles - Sage Moonblood, Moxie Crimefighter, Pilot Inspektor sau Moon Unit.

In comparatie cu acestea, numele copiilor lui Gwyneth Paltrow - Apple, ai lui Mariah Carey - Moroccan si Monroe si ai Angelinei Jolie - Shiloh, Pax, Knox, par foarte normale, desi au intrat si ele in topul celor mai ciudate nume de copii.

De ce ofera celebritatile nume ciudate copiilor?

Potrivit mai multor specialisti, alegerile de nume ciudate pentru copii apartin persoanelor creative, asa cum sunt artistii. Tocmai de aceea, regasim in randul cantaretilor, actorilor si al altor artisti idei iesite din comun, nu doar in ceea ce priveste alegerea numelor bebelusilor lor, ci in toate aspectele vietii lor, de la stil vestimentar, comportament, idei, proiecte etc.

Artistii au tendinta sa sparga tiparele si sa iasa din conventional si arata asta, de foarte multe ori, prin alegerile pe care le fac in felul cum isi boteaza copiii. Tot ceea ce fac trebuie sa isi puna amprenta in memoria celorlalti, iar cum numele populare nu raman impregnate sau trec neobservate, incearca sa faca acest lucru prin a da nume unice, creative, ciudate copiilor.

Ceea ce nu inteleg uneori vedetele este ca, prin astfel de alegeri, nu fac niciun bine copilului. Dimpotriva, pot reprezenta o tortura pentru el, in viitor. Numele l-ar putea urmari toata viata, si nu intr-un sens pozitiv.

Din cauza unui nume impleticit si dubios, copilul ar putea fi tachinat la scoala sau izolat de catre ceilalti copii, avand de suferit in dezvoltarea sa emotionala si sociala.

Exista riscul ca micutii sa nu se ragaseasca, pe viitor, in astfel de nume si ca acestea sa nu se potriveasca cu personalitatea lor, oricat de mult li s-ar parea parintilor ca sunt cele mai potrivite pentru ei.

Vedetele fac adesea lucruri neobisnuite, iar prichindeii lor nu scapa de sub aceasta tendinta, astfel ca de la alegerea numelui, pana la modul de crestere si stilul vestimentar, toate sunt influentate de dorinta de originalitate si creativitate, care, de cele mai multe ori, pare ciudata.

Tu de ce crezi ca opteaza vedetele pentru nume ciudate pentru copii? Cum crezi ca ii influenteaza numele pe copii? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume ciudate copii Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre