Cum sa nu iti numesti copilul

/ / Modificat: 2015-08-06
Cum sa nu iti numesti copilul

Exista cateva reguli de care este bine sa tii cont atunci cand alegi numele pentru bebelusul tau, pentru a evita o alegere nefericita.

In afara de sfaturile legate care se refera la semnificatiile si frumusetea unor nume de copii, este bine ca parinte sa stii si cum sa nu iti numesti copilul.

Intre originalitate si penibil

Multi parinti cred ca daca scriu un nume consacrat in mod diferit (de exemplu Maria scris Mariaah), numele copilului lor va fi mai special.

Intr-adevar, scrierea diferita poate constitui o nota de originalitate, dar gandeste-te ca tot timpul copilul va trebui sa precizeze in ce fel se scrie numele, ceea ce poate deveni destul de neplacut la un moment dat.

Un alt tip de nume de evitat este cel cu care faci asociatii nefericite. Oricat i-ar placea partenerului tau un nume, daca tie la auzul lui iti vine in minte o profesoara nesuferita sau o matusa care mirosea urat, este bine sa nu il folosesti pentru ca vei avea tot timpul in minte o imagine negativa.



Evita si numele care suna a boli (ex Sidonia). Cauta un nume care sa sune bine alaturat celui de familie. Nu este bine ca cele doua nume sa rimeze sau sa se repete.

Ai grija si cum se aud numele rostite impreuna, mai intai prenumele si apoi numele de familie si invers, pentru a nu forma din ultimele si primele silabe combinatii ciudate. Fii atenta la initialele pe care le va forma numele, mai ales daca vrei sa ii pui copilului doua prenume.

Nu pune copilului tau nume de animale de companie. Oricat de mult ai fi iubit la un moment dat un animal de companie, incearca sa nu ii pui acelasi nume si bebelusului. Asta inseamna fara nume de genul: Rex, Fifi, Nona etc.

Obligatiile de familie

Nu lasa familia sa faca presiuni asupra ta sa-ti numesti copilul intr-un anume fel, dupa o anumita ruda (pe motiv de religie, traditie, obligatie etc). Daca vrei sa faci lucrul acesta, fa-o pentru ca asa iti doresti. Ai grija insa cu numitul dupa rude care ar putea purta nume demodate (ex. Vasile). Daca insisti, pune-l macar ca un al doilea nume.

Ai grija la numitul copilului dupa celebritati. Daca respectiva celebritate are un nume normal (ex. Andreea), e in regula, dar daca numele este prea sonor si special (ex. Shakira) copilul tau va fi legat pe veci de respectiva persoana.

In cazul in care planuiesti sa ai mai multi copii, nu le pune tuturor nume care incep cu aceeasi litera sau care sunt asemanatoare (ex Ion, Ionel, Ionut etc) pentru ca ii face sa se simta mai putin speciali.  

Nu alege un nume care sa aiba o poanta, care poate fi scurtat intr-un diminutiv tendentios, care rimeaza cu obscenitati sau cu numele de familie (ex Chisu Sisu).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre