Cum sa incepi sa cauti un nume pentru copil

/ / Modificat: 2013-07-03
Cum sa incepi sa cauti un nume pentru copil

Ai aflat ca esti insarcinata, iar entuziasmul ca vei fi parinte nu a tinut mult, ca au si inceput grijile legate de analize, investigatii, cumparaturi, nastere etc. Nu credeai ca alegerea numelui pentru copil s-ar putea dovedi o sarcina atat de dificila. Atunci cand nu ai habar cum vrei sa il botezi pe bebelusul tau si nimic nu pare sa te inspire, nu te panica! Iata cateva idei de unde sa incepi sa cauti numele potrivit pentru bebelusul tau!

Foto: newbornbabyzone.com

Citeste carti cu nume si despre alegerea numelui copilului!

Un start bun, atunci cand nu ai nici cea mai vaga idee cu privire la ce nume va purta bebelusul tau, este lectura unei carti de specialitate. Exista o multime de carti si reviste cu si despre numele pentru copii dedicate viitorilor parinti.

Rasfoieste cateva dintre ele. Nu se stie niciodata cand unul dintre numele care-ti vor trece prin fata ochilor va deveni alegerea ta pentru botezul viitorului bebe.

Intreaba specialistii in numerologie sau astrologie!

Daca tii cu tot dinadinsul ca numele copilului tau sa devina o prelungire a personalitatii lui sau sa ii influenteze pozitiv viata, atunci este indicat sa iei in calcul stiintele care se ocupa cu relatia dintre nume si destin.

Apeleaza la numerologie si astrologie pentru a identifica care este numele potrivit pentru viitorul bebelus, in functie de data probabila a nasterii sau zodiei din care va face parte.

Fii atenta la tot ce misca in jurul tau!

O atentie sporita la detalii, persoane, locuri si toate lucrurile pe care le intalnesti in calea ta, in fiecare zi, te-ar putea ajuta sa gasesti numele potrivit pentru bebelusul tau.

Numele unor persoane apropiate sau cu care abia faci cunostinta pe unde mergi ti s-ar putea parea interesante si ar putea deveni unele dintre optiunile pe care sa le iei in calcul pentru numele copilului. Locurile prin care circuli frecvent pot fi pline de afise sau bannere, pe care ar putea fi scrise nume care ti-ar putea atrage atentia.

Alege numele persoanelor foarte dragi tie!

Sapa adanc in arborele genealogic si vezi daca nu cumva numele bunicului, strabunicului, matusii sau unchiului nu reprezinta alegeri pentru a-ti boteza copilul. Gandeste-te daca nu cumva numele persoanei celei mai dragi tie, mama, prietena, sora etc., nu poate deveni si numele micutului pe care il vei naste!

Ia in calcul numele idolilor tai!

Fie ca e vorba de actori, scriitori, cantareti, sportivi sau modele, numele idolului tau se poate dovedi cea mai buna alegere a numelui pentru bebelus!

Este inca la moda sa iti botezi copilul cu numele vedetei preferate. Este important sa ai grija ca acesta sa nu fie foarte ciudat sau complicat de pronuntat sau scris, ci cat mai comun sau popular. Un nume "anormal" i-ar putea influenta negativ viata si dezvoltarea copilului, in special pe plan social.

Decide numele bebelusului la un consiliu de familie!

Fa o sedinta de familie, in care sa aduni laolalta viitorul tatic si ceilalti copii, si asterne-ti fiecare pe hartie top 5 nume preferate pe care le aveti pentru viitorul bebe. Apoi confruntati listele si vedeti a fost ales de mai multe ori un nume, care va inspira mai mult si supuneti la vot doua variante.

Lasa numele copilului in voia sortii!

Atunci cand nu reusesti sa te pui de acord cu partenerul in ceea ce priveste viitorul nume al bebelusului, poate ca este mai bine sa il lasati in voia sortii.

Ca sa nu va mai certati si sa nu mai existe conflicte iscate pe tema numelui pe care fiecare dintre voi il prefera, faceti altfel. Scrieti pe doua hartiute numele care va place cel mai mult si bagati biletelele intr-un bol. Hotarati cine va extrage un biletel din bol, care va fi decisiv pentru modul in care veti boteza copilul. Numele inscris pe biletelul selectat va deveni si cel pe care il va purta viitorul copil.

Puteti incerca sa dati si cu banul. Si in acest caz, tot soarta va fi hotaratoare si veti evita sa va mai certati pe aceasta tema.

Tu cum ai ales numele copilului tau? Ai stiut dintotdeauna cum vrei sa se numeasca sau a fost o alegere ceva mai dificila? Spune-ne povestea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere nume copii Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre