Sufleuri

/ / Modificat: 2005-07-04
Sufleuri





Sufleu de spanac (6 portii x 120 g).

Ingrediente: spanac 750 g, oua 3 buc., sare 3 g, cascaval 60 g, unt 50 g, faina 5 g, lapte 75 ml.

Spanacul ales si bine spalat se fierbe 4 minute in apa cu sare si se stoarce bine. Separat, se face un sos alb din 60 g unt, faina si lapte. Se amesteca cu spanacul, cascavalul ras, sarea si galbenusurile de ou, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare. Compozitia se pune intr-un vas cu unt, la cuptor, la foc moderat circa 25 min. Inainte de a fi servit se unge cu restul de unt.

Calorii: 180/portie.

Sufleu de carne



Sufleu de carne (2 portii x 120 g)

Ingrediente: carne 150 g, unt 10 g, oua 1 buc., gris 10 g, morcov 50 g, sare 2 g.

Se fierbe carnea, se trece de 2-3 ori prin masina de tocat si se freaca cu o lingura din zeama in care a fiert carnea. Se fierbe morcovul, curatat si spalat, se taie subtire ca fideluta. La pasta de carne se adauga morcovul fiert, grisul (fiert si el in prealabil), sarea, iar la sfarsit albusul de ou, batut spuma. Se unge cu unt o forma in care se rastoarna compozitia; suprafata sufleului se unge cu galbenusurile de ou, batute cu furculita, ca pentru omleta. Forma se pune in cuptor, in bain-marie. Dupa ce se coace, se scoate din cuptor si se serveste cu smantana (10-15 g) sau cu diverse sosuri.

Calori: 230/portie.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre