Creativitate pentru mancarea copilului nostru

/ / Modificat: 2012-05-02
Creativitate pentru mancarea copilului nostru

logo_cinci_pentru_sanatate

Orice parinte cunoaste aceasta problema: cum sa-l facem pe copil sa manance legume (si, in general, sa manance)? Formulele magice: „hai, mai mananca si ultima lingura” sau, si mai expresiva „mananca o lingura si pentru bunica” nu au intotdeauna efectul dorit. O metoda mai buna o reprezinta un joc creativ, de exemplu, "de-a bucatarul".

parentsSpune-i copilului ca astazi va jucati de-a bucatarul sau de-a restaurantul, iar el este BUCATARUL SEF. Ce trebuie sa faca? Sa creeze un fel de mancare plin de culoare si valori nutritive si amuzant pentru toata familia. Vom incepe, asadar, prin a merge la piata impreuna cu copilul. ii sugeram bucatarului sef sa cumpere cat mai multe legume si fructe colorate: morcov, ardei, rosii, castraveti, salata verde, mere, etc. Din legume putem prepara impreuna o salata. Copiii se implica cu placere in spalarea, taierea si amestecarea tuturor ingredientelor. Mai ales daca sunt ei sefii… Pentru desert propunem o ... fata din fructe. Copilul va aranja singur bucatile de mar, banana sau para pe farfurie, astfel incat sa alcatuiasca o fata cu ochi, gura, nas, urechi. Mancarurile pe care le prepara singur vor fi mult mai gustoase pentru copil decat pranzul pus direct in farfurie. Copilul va fi fericit ca a creat astfel de feluri de mancare vesele si pline de culoare iar noi suntem multumiti ca cel mic a mancat, fara sa mai faca mofturi, cateva portii de legume si fructe care ii asigura organismului tanar, in crestere, compusii de care are nevoie.

Putem sa ne convingem copilul sa aiba el singur grija ca in fiecare zi sa manance de cinci ori legume sau fructe sau sa bea suc, respectand astfel un regim alimentar optim si corect. 5 portii de legume, fructe sau suc sunt o idee excelenta pentru alimentatia corecta nu numai pentru copiii nostri ci si pentru noi, intreaga familie. Afla mai multe informatii pe www.5pentrusanatate.ro.

Si mai exista o metoda prin care le putem asigura copiilor nostri vitaminele si compusii minerali de care au nevoie. Sucurile de fructe sunt un bun inlocuitor pentru legume si fructe. Nu trebuie spalate, curatate de coaja, taiate bucatele sau mixate, asadar sunt foarte comod de folosit. Un suc la sticla sau la cutie ii putem da copilului si la scoala, iar un pahar de suc (200 ml) corespunde uneia din cele 5 portii. Tine minte sa alegi sucuri 100%, pentru ca doar acestea reprezinta o portie completa.

Si, cine stie, poate micul Bucatar Sef isi va descoperi, datorita jocurilor creative de-a gatitul, o noua pasiune sau vocatie?

legal_ro_buna

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre