Remedii pentru durere in bucataria ta

/ / Modificat: 2017-03-22
Remedii pentru durere in bucataria ta

Durerile de cap, oase, musculare sau de dinti si-au gasit "nasul" chiar in camara, frigiderul sau fructiera din bucataria ta. Multe dintre condimentele, ierburile aromatice sau banalele ingrediente pe care le folosesti la gatit au proprietati terapeutice care lupta eficient impotriva diverselor afectiuni. Astazi, suntem in cautarea alimentelor si remediilor din bucatarie care lupta impotriva mai multor tipuri de dureri!

Ghimbir pentru dureri musculare

ghimbir

Ghimbirul este un remediu naturist excelent in combaterea senzatiei de greata sau varsaturilor. Putina lume stie ca reduce cu aproape 63% durerile musculare si articulare. Consumul unei lingurite de ghimbir, zilnic, timp de doua luni, este suficient pentru a scapa definitiv de aceste simptome neplacute. Gingerolii din ghimbir sunt compusii care actioneaza in vederea reducerii intensitatii durerilor.

Cuisoare pentru dureri de dinti

Nevralgiile dentare sunt dureri care afecteaza persoanele de toate varstele, inclusiv copiii. Daca aceste dureri te supara foarte tare si nu reusesti sa ajungi repede la stomatolog, mesteca rapid cuisoare. In timpul mestecarii, cuisoarele elibereaza eugenol, un compus natural cu efect antiinflamator si anestezic. Este suficient sa consumi 1/4 lingurita de cuisoare macinate pe zi pentru a te bucura de efectul analgezic al acestui condiment asupra dintilor.

Otet de cidru de mere pentru arsuri gastrice

Arsurile gastrice, insotite de crampe abdominale, sunt simptome specifice bolii de reflux gastroesogian, gastritei sau altor tipuri de afectiuni gastrice. Inainte de a recurge la medicatie farmacologica, afla ca remediul contra acestor manifestari suparatoare se afla in camara ta: otetul de cidru de mere. Amestecat cu apa si consumat dupa fiecare masa, se transforma in remediul ideal pentru inlaturarea senzatiilor neplacute de arsura.

Bicarbonat de sodiu pentru arsuri gastrice

Daca nu ai la indemana otetul din cidru de mere, poti apela cu incredere la alt remediu naturist care se gaseste in orice bucatarie si care ajuta rapid la indepartarea senzatiilor neplacute pe care ti le provoaca arsurile gastrice. Amesteca o lingurita de bicarbonat cu un pahar de apa si bea amestecul dupa o masa copioasa. Efectul calmant este aproape imediat.

Usturoi pentru dureri de urechi

usturoi_remediu

Daca o durere surda de urechi nu-ti da pace si nu vrei sa iei medicamente pentru calmarea simptomelor, apeleaza la puterile calmante pe care ti le ofera banalul usturoi, mai exact uleiul extras din acest aliment tamaduitor. Potrivit expertilor in medicina naturista, aplicarea a cate doua picaturi de ulei de usturoi in urechea afectata inlatura definitiv durerile in doar cateva zile.

Cirese pentru dureri de cap si articulare

Ciresele dulci si savuroase sunt un tratament nebanuit impotriva durerilor de cap, dar si a celor articulare, provocate de artrita sau guta. Compusii activi din cirese care au efect analgezic sunt antocianinele. Acestea sunt substantele care dau culoarea fructelor si care, potrivit studiilor realizate de-a lungul timpului, au un efect analgezic de zece ori mai puternic decat ibuprofenul sau aspirina. Este suficient sa mananci un singur bol mic de cirese pentru a beneficia de acest efect terapeutic.

Iaurt pentru dureri premenstruale

Iaurt

Atunci cand sindromul premenstrual isi face de cap in organismul tau, ii poti veni de hac prin consumul de iaurt. Simptomele neplacute cauzate de fluctuatiile de estrogen si progesteron pot fi "astamparate" prin consumul a doua pahare de iaurt, zilnic. Calciul este mineralul care are un efect calmant asupra sistemului nervos si care atenueaza crampele abdominale cauzate de furtunile hormonale din perioada menstruatiei.

Sare pentru dureri de picioare

Durerile de picioare pot fi calmate rapid cu ajutorul celui mai banal ingredient din bucatarie: sarea. Indiferent ca sunt cauzate de excesul de sport, de tocuri sau de probleme ale unghiilor sau articulatiilor, baia de apa cu sare face minuni pentru relaxarea talpilor si gleznelor. Foloseste o lingurita de sare la fiecare litru de apa si baga-ti talpile in aceasta solutie cu efecte antiinflamatoare si antimicrobiene ori de cate ori simti nevoia.

Ulei de menta pentru dureri musculare

Daca suferi frecvent de dureri musculare suparatoare, foloseste uleiul de menta din camara pentru a-ti recapata buna dispozitia si a calma durerile. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi 10-15 picaturi de ulei de menta in cada, atunci cand faci baie, si sa te relaxezi in ea timp de 10-15 minute. Apa calda, impreuna cu uleiul de menta, au un efect relaxant rapid asupra corpului si sistemului nervos central, inlaturand durerile musculare suparatoare.

Struguri pentru dureri de spate

Durerile de spate sunt unele dintre cele mai frecvente afectiuni in epoca moderna. Postura incorecta, sedentarismul si statul cu orele la birou sunt doar cateva dintre cauzele care duc la aparitia suparatoarelor dureri. Inainte de a apela la trusa cu medicamente din dulap, da fuga la fructiera din bucatarie sau la frigider. Un singur bol de struguri este suficient pentru a calma rapid durerile suparatoare de spate.

Peste pentru probleme digestive

Crampele abdominale cauzate de indigestie, diaree sau de sindromul de colon iritabil pot fi calmate rapid consumand peste. Se pare ca acizii grasi din peste - EPA si DHA - reduc semnificativ inflamatia intestinala, crampele si durerile specifice acestor afectiuni, oferindu-ti rapid alinarea de care ai nevoie.

Apa pentru dureri cauzate de mici accidentari

apa-pahare

Ti-ai scrantit piciorul, ai calcat stramb sau ai facut o miscare gresita si acum te doare umarul? Inflamatiile tesuturilor pot cauza dureri neplacute si sacaitoare. Consumul celei mai banale bauturi - apa - pare sa fie analgezicul perfect pentru combaterea acestor manifestari. Apa are un efect antiinflamator rapid asupra tesuturilor afectate si inhiba productia de histamina, un compus din organism responsabil pentru declansarea durerilor provocate de accidentari usoare.

Hrean pentru dureri cauzate de sinuzita

Hreanul picant si puternic vine rapid de hac durerilor neplacute cauzate de sinuzita. Consumul hreanului ajuta la stimularea circulatiei sanguine la nivelul cavitatilor sinusale, dar ajuta si la deblocarea si drenarea sinusurilor in vederea eliminarii infectiei dureroase.

Mai cunosti si alte ingrediente din bucatarie care pot fi folosite ca remedii naturiste contra diverselor tipuri de dureri? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Remedii naturiste

Articole recomandate

Citeste si despre