Get Adobe Flash player

Prajitura cu morcov, de post

20 Martie 2012

Prajitura cu morcov de post este o optiune gustoasa si usoara pentru desert, cu atat mai mult cu cat este o buna modalitate de a introduce morcovul in meniul prichindeilor mofturosi.

 

prajitura-morcov

Foto: lovefromtheoven.com

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g morcov ras

100 ml ulei

100 g zahar

100 ml apa minerala

1 lingurita scortisoara

1 lingurita praf de copt

150 g faina

250 g nuci maruntite

coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Pregateste aluatul amestecand zaharul, uleiul, apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara si presarand faina treptat pana obtii o compozitie omogena. Toarna pasta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi adauga nuca deasupra si lasa cuptorul la incins.

 

Pune prajitura la copt (aproximativ 25-30 de minute), pana se rumeneste bine. Poti verifica daca e gata introducand o scobitoare in mijloc: daca aluatul se prinde de aceasta, inseamna ca este inca cruda.

Mod de servire

O poti servi simpla, pudrata cu zahar tos sau decorata cu ciocolata simpla de post sau cu sosuri diverse de fructe.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 385 kcal

Carbohidrati: 48 g

Grasimi: 21 g

Proteine: 4 g

O excursie pentru tine, noi lucruri de descoperit pentru cel mic. Ia-ti vacanta pe care o meriti.

Articole recomandate

COMENTARII