Get Adobe Flash player

Mancare de post cu soia

12 Martie 2012

Nu trebuie sa duci dorul carnii in post! Produsele din soia substituie cu succes proteinele si gustul acesteia intr-o reteta 100% vegetariana!

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

1 punguta soia granulata

1 conserva rosii in bulion

1 ceapa mare

2 ardei grasi mici

3-4 catei de usturoi

4 linguri de ulei

1 lingurita rasa de boia dulce

piper

sare

Mod de preparare

Primul pas este sa fierbi soia in clocot, in apa cu sare, circa 10-15 minute, la foc mic.

 

Intre timp, cureti ceapa si o toci marunt, ardeii ii toci in cuburi mici, iar usturoiul il zdrobesti sau il toci fin.

 

Pui toate legumele tocate intr-o tigaie in care ai incins, in prealabil, uleiul. Dupa ce se cristalizeaza ceapa si se inmoaie ardeiul, trebuie sa strecori soia de apa si se o adaugi in tigaie, peste legume.

 

Pune peste amestec cam trei sferturi din conserva de rosii in bulion, boiaua, sarea si piperul si lasa-le la foc mic, timp de 10-15 minute.

 

Amesteca frecvent in mancare pentru a nu se prinde sau arde.

Trucuri

La servire, farfuria se poate garnisi cu verdeata, dupa preferinta - marar sau patrunjel.

 

Mancarica de soia este mai gustoasa atunci cand este consumata proaspata si calda.

Tipul bucatariei

romaneasca

Care sunt dietele capcana si ce anume trebuie sa eviti ca sa slabesti. Afla de la Andreea Marin!

Articole recomandate

COMENTARII