Cuscus cu sos de morcovi

/ / Modificat: 2014-12-05
Cuscus cu sos de morcovi

Cuscusul cu sos de morcovi este o reteta delicioasa de post, care te ajuta sa variezi meniul monoton format doar din legume! Iata o reteta simpla si la indemana, care-ti va rasfata papilele gustative in aceasta perioada de purificarea trupeasca si spirituala!

Timp de preparare

60 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

1 cana de cuscus

1 ardei gras rosu mediu, taiat cubulete

7 morcovi

1 ceapa mare, data pe razatoare

1 ceasca de suc de rosii

ulei de floarea-soarelui

scortisoara

ienibahar

sare

piper

zahar  

Mod de preparare

Pune cuscusul intr-un bol si adauga sare. Toarna apa fierbinte peste el (pana cand il acoperi), pune un capac si lasa-l acoperit 15 minute. Fierbe morcovii 10-12 minute si apoi taie-i rondele.

Soteaza-i intr-o tigaie cu ulei incins, adaugand apoi ceapa si ardeiul. Lasa legumele sa se caleasca bine, 2-3 minute, apoi toarna sucul de rosii, scortisoara, ienibaharul si putina apa.

Lasa totul sa fiarba aproximativ 15 minute. Strecoara apa de la cuscus, adauga putin ulei si amesteca-l bine. Asaza-l pe un platou, iar pe deasupra toarna sosul de morcovi si mirodenii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete post

Articole recomandate

Citeste si despre