Get Adobe Flash player

Ciorba de salata, de post

26 Martie 2012

Ciorba de salata poate fi preparata in orice anotimp, tinand cont de faptul ca gasim salata verde pe tot parcursul anului. In perioada postului, aceasta ciorba te scoate din incurcatura si iti ofera pretextul pentru detoxifiere.

 

ciorba-salata

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

3 bucati salata verde

2 cepe

2 morcovi

6 linguri suc de rosii

3 linguri ulei

sare

1/2 cana orez

zeama de la 1 lamaie

3 l apa

Mod de preparare

Spala bine salata, apoi rupe frunzele marunt.

 

salata_verde

Lasa orezul la inmuiat in putina apa, iar in acest interval caleste zarzavatul in uleiul incins.

 

Intr-o oala incapatoare, pune 3 litri de apa, adauga apoi zarzavatul calit, frunzele de salata si orezul.

 

Dupa ce ciorba da in cateva clocote, adauga sucul de rosii si potriveste de sare. Mai lasa la fiert 10 minute, iar la final, pune si zeama de la o lamaie.

Trucuri

Serveste ciorba de salata verde cu crutoane de paine si leustean proaspat.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Cum acoperi cu ajutorul machiajului semnele de oboseala. Afla de la Raluca Luca, make-up artist!

Articole recomandate

COMENTARII