Get Adobe Flash player

Pasca cu branza si smantana

09 Aprilie 2012

O reteta de pasca pe care utilizatoarea noastra cristina.sofia o stie de la bunica ei.

 

pasca-branza-smantana

Foto: retete.acasa.ro

Ingrediente

 

Pentru aluat

 

3 oua

o cana de lapte

500 g faina

un pliculet de drojdie uscata

100 ml ulei

arome (rom, coaja de lamaie)

100 g zahar

 

Pentru umplutura

 

750 g brinza de vaci sarata

100 g unt

200 ml smantana

50 g gris

50 g faina

200 g zahar

5 oua

100 g stafide

30 ml de rom

coaja rasa de portocala sau lamaie

Mod de preparare

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o "cununa" din suvite de aluat impletit.

 

Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cite doua.

 

In spatiul din mijloc se pune umplutura.

 

Se freaca branza intr-un castron pana ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, grisul, faina, coaja de portocala rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte.

 

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cand compozitia s-a intarit se pune peste branza, amestecand usor cu telul sau prin rasturnare.

 

Aluatul se preseaza cu mana lateral, inalt pe marginile tavii, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza.

 

Se aseaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou si se da pasca la copt in cuptorul incalzit pana devine aurie!

 

Pofta buna!

 

Reteta recomandata si gatita de cristina.sofia

Afla ce rol are transplantul de celule stem si ce boli pot fi tratate!

Articole recomandate

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro