Miel la cuptor

/ / Modificat: 2012-04-02
Miel la cuptor

De pe masa traditionala de Paste nu poate lipsi carnea de miel, astfel incat noi ti-am pregatit o reteta delicioasa pe care sa o pregatesti pentru cei dragi.

Foto: thebestrecipes.wordpress.com

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pulpa de miel (aproximativ 2 kg)

1 pahar vin alb

1 cana de apa

50 ml ulei

6 catei usturoi

2 crengute maghiran proaspat

2 crengute rozmarin

2 frunze dafin

100 g slanina afumata

sare

piper

Mod de preparare

Spala pulpa de miel, curata tendoanele si eventuala grasime, apoi las-o la zvantat, pe servete de bucatarie.

Cu ajutorul unui cutit, inteapa pulpa din loc in loc, pe ambele parti, iar in gaurile formate pune cateii de usturoi si slanina taiata bastonase.

Unge pulpa de miel cu ulei, presara deasupra sare si piper, apoi aseaz-o intr-o tava incapatoare, unsa cu ulei.

pulpa-miel

Adauga in aceeasi tava paharul de vin, apa calduta si plantele aromatice.

Lasa pulpa la copt circa 1 ora si jumatate, la foc mediu. Ai grija sa o intorci de pe-o parte pe alta.

Trucuri

Serveste pulpa de miel cu garnitura de piure sau cartofi copti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Miel la cuptor Mancare traditionala Retete de Pasti

Articole recomandate

Citeste si despre