Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Retete de iarna. Delicatese pentru micul dejun!

09 Decembrie 2015

Daca primavara si vara tarabele pline de fructe si legume de sezon ne dau o multime de idei de retete pentru intreaga familie, iarna, pregatitul mesei devine mai dificil. Iata cateva retete delicioase pentru micul dejun astfel incat sa intampinam fiecare zi cu energie si buna dispozitie.

Friganele cu crema de branza si coacaze

Friganele_cu_crema_de_branza_coacaze

O reteta simpla si foarte gustoasa. Clasicele friganele pe care ni le faceau parintii nostri cand eram copii devin o baza excelenta pentru acest mic dejun.

Ingrediente pentru 12 portii:

- 12 felii de paine

- 45 grame de unt moale

- un kilogram de coacaze congelate

- 15 grame de amidon din porum

- 250 grame de crema de branza

- 5 oua

- 375 grame de smantana cu 10% grasime

- 125 grame de zahar

- o lingurita de esenta de vanilie

- 500 de grame de fulgi de porumb

- zahar pudra optional - pentru decor

Instructiuni de preparare:

Unge feliile de paine cu unt si asaza 6 dintre ele intr-o tava, partea cu unt in jos. Amesteca amidonul cu fructele si imprastie acest amestec peste feliile de paine. Pune cate o lingura de crema de branza peste fiecare felie de paine, apoi adauga fructele si asaza restul feliilor de paine deasupra, cu partea unsa cu unt in jos.

Intr-un bol, amesteca bine ouale, smantana, zaharul si esenta de vanilie. Toarna aceasta compozitie peste feliile de paine. Acopera cu o folie de plastic si lasa totul la frigider pentru cel putin 2 ore. Pregateste totul de seara, lasi tava la frigider peste noapte si dimineata o pui la copt.

Scoate folia de plastic, imprastie fulgii de porumb zdrobiti peste ele si da tava la cuptorul in prealabil incalzit la 190 de grade Celsius. Preparatul este gata in 45 de minute.

O portie are 372 de calorii, 10 grame proteine, 18 grame grasime, 43 grame carbohidrati, 3 grame fibre, 106 grame calciu, 3 miligrame fier.

Friganele cu lapte de migdale

Unde iti trimiti copilul in vacanta de vara? Ofera-i sansa sa traiasca cea mai tare aventura vara aceasta!

friganele_cu_lapte_de_migdale

Aceasta este o reteta simpla care va fi gata in circa 10 minute.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 4 oua

- 350 de mililitri de lapte de migdale

- o lingurita de scortisoara macinata

- o piscatura de sare

- o bagheta (sau orice fel de paine preferi)

- o lingura de unt

- sirop de artar sau miere

Iata cum prepari acest mic dejun:

Intr-un bol amesteca bine ouale, laptele de migdale, scortisoara si sarea. Feliaza bagheta si inmoaie bine fiecare felie in amestecul respectiv. Gateste feliile de paine la foc mic intr-o tigaie in care pui unt in prealabil. 2-3 minute pe fiecare parte este suficient, insa te poti ghida si dupa aspectul lor - cand sunt gata ar trebui sa fie aurii spre maro.

Feliile de paine se servesc cu sirop de artar sau cu miere.

O portie are 353 de calorii, 14 grame proteine, 39 grame carbohidrati, 16 grame grasime, 2 grame fibre, 3 miligrame fier.

Oua in "cesti" din paine prajita

oua_cesti_paine

Este o reteta inedita datorita prezentarii sale. Odata cu ea vei invata ca tavile pentru briose pot fi folosite si in alte scopuri.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 2 linguri de unt

- 4 felii de paine moale, tip toast

- 4 linguri de branza de capra

- 4 oua

- 4 felii de somon afumat, prosciuto sau sunca presata

Instructiuni pentru preparare:

Pentru inceput, incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Unge patru forme de briose ale tavii cu unt si pune in fiecare cate o felie de paine urmarind forma de briosa, scopul este ca la final felia de paine sa arata ca o cescuta.

In fiecare felie de paine pune cate o lingura de branza de capra si un ou. Adauga putina sare si piper deasupra oului. Da tava la cuptor pentru 18 minute pana cand oul este gatit.

Scoate feliile de paine din forme cu ajutorul unui cutit si pune pe fiecare dintre ele o felie de somon, prosciuto sau sunca presata.

O portie contine 213 calorii, 11 grame proteine, 17 grame carbohidrati, 11 grame grasime, 1 gram fibre, 2 miligrame fier.

Sandvisuri cu friganele

Sandvisuri cu friganele

Aceste sandvisuri sunt usor de preparat si cu siguranta vor fi pe placul copiilor pentru ca sunt absolut delicioase.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 8 felii de paine

- 6 linguri de gem de fructe

- 4 oua

- 250 de mililitri lapte

- o lingura de coaja de lamaie data prin razatoarea fina

- o piscatura de sare

- o lingura de unt

- sirop de artar sau miere

Instructiuni de preparare:

Unge feliile de paine cu gem si asaza-le una peste alta doua cate doua, ca intr-un sandvis. Taie fiecare felie in doua sau in trei in functie de marimea ei.

Intr-un bol, amesteca ouale, laptele, coaja de lamaie si piscatura de sare. Inmoaie fiecare sandvis in aceasta compozitie si apoi prajeste-le pe fiecare in parte intr-o tigaie in care ai pus unt in prealabil. 2 minute sunt suficiente pe fiecare parte a sandvisului.

Serveste aceste sandvisuri cu miere sau sirop de artar.

O portie contine 457 de calorii, 15 grame proteine, 66 grame carbohidrati, 15 grame grasime, 2 grame fibre, 3 miligrame fier.

Fritata cu sunca si cascaval

Fritata cu sunca si cascaval

In weekend puteti prepara cu totii o fritata plina de nutrienti si foarte gustoasa. Nu este deloc greu sa o pregatesti si intreaga familie va aprecia cu siguranta acest preparat.

Se prepara in circa 15 minute la care se adauga si cele 30 de minute in care sta la cuptor, asadar in 45 de minute este gata.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 6 oua

- o lingura de busuioc uscat

- 150 de grame de cascaval dat prin razatoare

- 60 de grame de sunca presata, taiata cubulete

- o rosie, taiata cubulete

- jumatate de ceapa rosie, tocata marunt

- jumatate de ardei capia, tocat marunt

- jumatate de zucchini (sau dovlecel) taiat marunt

Instructiuni pentru prepararea acestui mic dejun:

Incepe prin a incalzi cuptorul la 170 de grade Celsius.

Amesteca intr-un bol ouale si busuiocul initial apoi adauga pe rand si celelalte ingrediente: ardei, cascaval, sunca, rosie, ceapa si zucchini. Unge o tava rotunde cu ulei de floarea soarelui sau de masline si toarna compozitia in tava. Cu ajutorul unei spatule distribuie uniform legumele din compozitie, apoi da tava la cuptor.

In 30 - 35 de minute fritata este gata si numai buna de mancat.

O portie contine 264 de calorii, 20 de grame de proteine, 5 grame carbohidrati, 18 grame de grasime, un gram de fibre, 2 miligrame de fier.

Ce parare ei despre aceste retete? Ai incercat vreuna? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul