Get Adobe Flash player

Reteta de prajitura ca la mama acasa

31 August 2012

Ingrediente

500g faina (4-5 cani)

3 oua

150g untura (3-4 linguri)

1 cana lapte

drojdie cat o nuca

4 linguri ulei

sare

4 linguri zahar

coaja de lamaie

marmelada sau gem acrisor

250 g nuca macinata

500 g rahat

 

Mod de preparare

Se inmoaie in putin lapte drojdia cu zahar. Se freaca untura cu faina, se pun 2 galbenusuri, laptele, drojdia, sare, ulei.

 

Se lasa la dospit dupa care aluatul se imparte in 4.

 

Se intinde cate o foaie in tava si se pun in ordine umpluturile:

 

  • o foaie
  • marmelada sau gem acrisor
  • a doua foaie
  • 250g nuca macinata amestecata cu 3 albusuri
  • a treia foaie
  • 500g rahat care se taie fasii
  • ultima foaie se unge cu galbenusul ramas

 

Se pudreaza cu zahar si se inteapa din loc in loc cu furculita.

 

Se da la cuptor.

 

SUPER! POFTA MARE!

 

Reteta recomandata si gatita de mother2.

Sfaturi pentru o reteta si mai reusita

"Eu intotdeauna in orice 'dulce' - prajitura sau tort - pun un varf de cutit de sare, deoarece putina sare scoate mai in evidenta dulcele. Stiti voi povestea cu 'Sarea in bucate'." - mother2

Care sunt dietele capcana si ce anume trebuie sa eviti ca sa slabesti. Afla de la Andreea Marin!

Articole recomandate

COMENTARII