Millefeuille cu ciocolata

/ / Modificat: 2014-02-15
Millefeuille cu ciocolata

Millefeuille cu ciocolata este un desert savuros, foarte aspectuos, care se prepara rapid si usor. Este ideal pentru cina in familie si este atat de delicios incat ii va incanta chiar si pe cei mai pretentiosi musafiri.

Timp de preparare

45 min  

Dificultate

usor

Ingrediente

  370 g aluat de foietaj

4 linguri de gem de capsuni

150 g de capsuni proaspete

290 ml de smantana

45 g ciocolata alba

190 g ciocolata neagra

1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Taie aluatul in trei, apoi tapeteaza tava cu hartie de copt si da aluatul la cuptor pentru 15 minute. Amesteca 4 linguri de smantana cu ciocolata alba taiata bucati la bain-marie. Separat, tot la bain-marie, amesteca restul de smantana si ciocolata neagra, pana cand obtii o compozitie omogena.

Unge cu gem foile de aluat, apoi pune si un strat de crema de ciocolata si capsuni proaspete si asaza peste ele inca o foaie de aluat. Repeta acest proces pana cand termini toate ingredientele.

Deasupra ultimei foi de aluat, pune inca un strat de gem si unul de ciocolata si da prajitura la rece pentru cel putin 30 de minute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete deserturi

Articole recomandate

Citeste si despre