Ciocolata de casa cu alune - o explozie de arome

/ / Modificat: 2014-02-28
Ciocolata de casa cu alune - o explozie de arome

Ciocolata mea preferata este cea de casa. Efectiv o ador! Nu as schimba-o pentru nici o alta ciocolata, desi poate cea amaruie este cea mai sanatoasa dintre toate. Mai multe despre proprietatile curative ale ciocolatei puteti afla in cartea pe care v-am recomandat-o deja. Mai jos insa as vrea sa redau reteta ciocolatei de casa, care pur si simplu iese perfecta si delicioasa si pentru cei mici si pentru cei mari.

ciocolata de casa

Ingrediente

  • 500 g lapte praf
  • 450 g zahar
  • 150 g unt
  • 250 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • O cana miez de nuca sau alune de padure  nesarate

ciocolata de casa1

Cum se prepara

Pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce da in clocot mai lasi 5 minute sa se inchege ca un sirop vascos. Iei vasul de pe foc, adaugi untul si esenta de rom si freci bine pana devine o crema omogena. Amesteci laptele praf cu pudra de cacao amestecate bine. Torni incetul laptele praf in crema de zahar si amesteci repede si bine cu o lingura de lemn pentru a nu ramane cocoloase.

ciocolata de casa 2

Adaugi nuca sau alunele. Omogenizezi bine. Pui celofan mai gros intr-un vas si torni compozitia pe care o nivelezi. Dai totul la rece pentru cel putin doua ore. O tai dupa aceea in patratele si o feresti de umezeala pastrand-o la rece in vas acoperit etans pana la consumare. Este foarte delicioasa!

carte_de_vizita_flori_de_mandari

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete copii Retete desert

Articole recomandate

Citeste si despre