Budinca de taitei cu branza, cunoscuta si sub denumirea de vargabeles, este un preparat traditional in zona Ardealului.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
350 g taitei
500 g branza de vaci
5 linguri smantana grasa
5 linguri zahar
100 g stafide
coaja lamaie
80 g unt
5 oua
1 praf sare
pesmet
Mod de preparare
Pune taiteii la fiert in apa clocotita cu sare, iar dupa ce sunt gata, clateste-i cu apa rece si lasa-i la scurs. Separa albusurile de galbenusurile oualor, apoi amesteca galbenusurile cu branza, coaja de lamaie, sare, zahar si stafide.
Unge un vas termorezistent cu unt si tapeteaza-l cu pesmet, apoi asaza in tava taiteii amestecati cu crema de branza.
Bate albusurile spuma de bezea si toarna aceasta compozitie peste taitei. Pune budinca la cuptor, circa 20 de minute, pana ce bezeaua capata o culoare usor aurie.
Scoate budinca si las-o sa se raceasca usor inainte de a fi servita.
Tipul bucatariei
Romaneasca