Budinca de struguri

/ / Modificat: 2012-10-24
Budinca de struguri

Budinca de struguri este un desert usor si gustos, excelent in sezonul roadelor bogate de toamna. Strugurii contin antioxidanti pretiosi, fiind extrem de sanatosi pentru dieta celor mari si celor mici deopotriva.

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Medie

Ingrediente

500 g boabe de struguri

280 g zahar

125 ml smantana

16 g gelatina

2 pliculete zahar vanilat

frunze de menta

Mod de preparare

Pune pe foc smantana cu zaharul vanilat si 180 de g zahar, apoi amesteca pret de cateva minute. Opreste focul si adauga 12 g de gelatina inmuiata in apa rece.

Separat, pune intr-o craticioara boabele de struguri, presara restul de zahar peste ele si adauga 8 linguri cu apa. Lasa pe foc sa fiarba pana obtii un sirop. Strecoara-l si adauga restul de gelatina (amesteca pana se topeste).

Toarna siropul in forme mici si lasa sa se raceasca. Adauga amestecul de smantana trecut printr-o sita, apoi lasa la rece 12 ore, dupa care rastoarn-o si serveste-o cu boabele de strugure invelite in zahar, asezate ca glazura.

Trucuri

Orneaza desertul cu frunze proaspete de menta, pe care le asezi inainte sa servesti budinca.

Valori nutritionale 450 g

Calorii: 118

Proteine: 2,5 g

Lipide: 2,3 g

Carbohidrati: 21,8 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Struguri Retete struguri Budinca

Articole recomandate

Citeste si despre