Chiftele cu susan si iaurt

/ / Modificat: 2014-02-12
Chiftele cu susan si iaurt

Chiftelele cu susan si iaurt reprezinta o alternativa grozava la retetele cu carne ale acestora. Spre deosebire de chiftelutele din carne, cele din susan si iaurt sunt mai hranitoare, iar prin procesul de gatire, mult mai sanatoase!

Timp de preparare

  15 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

400 g faina

4 linguri cu varf de seminte de susan

300 g iaurt gras

2 linguri de lapte

2 pliculete de praf de copt

2 linguri ulei (de orice fel, desi uleiul de susan este de preferat)

putina sare

putin piper

Mod de preparare

  Amesteca, intr-un bol, ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea, piperul si semintele de susan. Adauga apoi iaurtul si laptele si amesteca viguros, pana cand formezi un aluat consistent. Modeleaza mingiute din aluat, asemanatoare chiftelutelor, si asaza-le pe o tava. Incinge grillul sau gratarul si pune chiftelutele.

Lasa-le cate 2-3 minute pe fiecare parte. Daca nu ai grill sau nu esti in apropierea unui gratar incins, le poti baga si la cuptor, asezate intr-o tava cu hartie de copt. Chiftelutele cu susan si iaurt se servesc calde si stropite cu putin ulei.

Le poti alatura si un sos de salsa, ketchup facut in casa sau o garnitura de legume, dupa preferinta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete chiftelute

Articole recomandate

Citeste si despre