Pateu de ficat cu ciuperci

/ / Modificat: 2014-01-22
Pateu de ficat cu ciuperci

Tot mai multe gospodine aleg sa pregateasca pateul de ficat acasa, pentru ca se tem de conservantii alimentari. Noi iti propunem o reteta savuroasa de pateu de ficat cu ciuperci.

Foto: datz4foodies.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1/2 kg ficatei de pui

1/2 kg ciuperci

2 cepe mici

300 g unt

sare

piper

verdeata

Mod de preparare

Curata, spala si taie in bucati mari ciupercile. Intr-o tigaie tip wok, pune la topit doua linguri de unt, apoi adauga ceapa taiata in sferturi, ciupercile si ficateii spalati.

Adauga peste aceste ingrediente si doua linguri de apa. Acopera totul cu un capac si lasa la inabusit circa 15 minute.

Cand nu mai ramane apa, ia tigaia de pe foc si lasa ingredientele la racit. Da totul prin masina de tocat, apoi pune untul intr-un castron si freaca-l spuma. Adauga pasta de ficatei si ciuperci, apoi potriveste amestecul de gust cu sare si piper.

Pune pateul in recipiente cu capac, pe care le pastrezi in frigider.

Decoreaza pasta de ficatei cu verdeata proaspata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciuperci Ficatei Aperitive

Articole recomandate

Citeste si despre