Tarta cu telemea si legume

/ / Modificat: 2017-02-15
Tarta cu telemea si legume

Nu stii cum sa introduci legumele in alimentatia copilului tau? Prepara o tarta sarata cu telemea, la cuptor, in care sa adaugi legume de tot felul (morcovi, dovlecei, praz, ardei gras, spanac etc). Acest deliciu culinar poate fi servit atat ca aperitiv, dar si ca fel principal atunci cand iti doresti ca intreaga familie sa savureze un pranz usor, dar delicios.

Iata cum se pregateste tarta cu telemea si legume:

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

- 250 grame faina alba;
- 125 grame unt;
- o lingurita de sare;
- 50 ml apa rece (3 linguri).

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA

- 1-2 morcovi;
- 1 ardei gras;
- o legatura de praz;
- un dovlecel;
- 2-3 ciuperci Champignon;
- o rosie;
- cateva frunze de spanac proaspat sau baby spanac;
- 2 oua;
- o lingura smantana;
- 150 grame de branza telemea light de vaca de la Hochland.

MOD DE PREPARARE

Aluatul pentru tarta se prepara putin diferit fata de cel clasic. Intr-un bol mare, amesteca bine (cu mainile) faina cu untul taiat in bucatele si sarea. Adauga apa si amesteca din nou pana cand obtii o compozitie omogena. Asaza aluatul obtinut intr-o forma pentru tarte si baga-l in cuptorul incalzit la 180 grade pret de 15 minute, apoi lasa-l sa se “odihneasca” pana te ocupi de prepararea legumelor pentru umplutura.

Taie in bucatele nu foarte marunte morcovii, ardeiul gras, prazul si ciupercile si lasa-le la fiert 15 minute. Intr-un bol incapator, bate un ou si amesteca-l cu smanatana, branza telemea, frunzele de spanac tocate marunt si cu legumele fierte. Bineinteles, presara condimentele tale preferate, dupa gust. 

Toarna uniform compozitia obtinuta in forma cu aluatul scos din cuptor. Peste amestec, vei aseza cateva rondele de dovlecel, felii de rosii, apoi vei turna si celalalt ou batut pe toata suprafata compozitiei.

Lasa preparatul la cuptor in jur de 15 – 20 minute, apoi serveste-i pe cei dragi!

In perioada 13 februarie - 9 aprilie 2017, cumpara produse Hochland cu eticheta promotionala si primesti garantat un magnet cu un personaj Disney/Pixar. Inscrie apoi codul de pe eticheta promotionala pe hochland.ro/disney si poti castiga un plus Dory sau Nemo.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tarta sarata

Articole recomandate

Citeste si despre