Saratele cu telemea

/ / Modificat: 2017-02-22
Saratele cu telemea

De ce sa cumperi crochete sau saleuri din supermarketuri sau cofetarii cand poti prepara chiar tu saratele delicioase cu telemea pentru familia ta? Saratelele cu telemea rasa sunt gustoase, satioase si te pot scoate din impas in momentele in care copilul tau iti marturiseste ca ar vrea sa rontaie o gustare.

Iata cum se prepara:

INGREDIENTE

- 400 grame de faina alba;
- 3 oua;
- 100 grame de unt;
- 150 grame telemea de vaca Hochland;
- sare si piper.

Intr-un bol incapator, bate bine 2 oua, apoi adauga untul, sarea, piperul si amesteca bine. Adauga treptat faina si ai grija sa amesteci constant, pana cand obtii un aluat consistent. Acopera bolul cu o folie si lasa-l la dospit timp de o ora.

Dupa ce timpul s-a scurs, presara putina faina pe masa si intinde aluatul cu un sucitor. Bate bine oul ramas si intinde-l bine peste foaia de aluat, apoi presara branza rasa pe toata suprafata.

Apoi, cu ajutorul unui cutit, taie foaia de aluat in fasii nu foarte inguste, pe care le vei aseza pe tava de copt. Incalzeste cuptorul la 180 grade, baga tava cu saratele si lasa-le sa se coaca timp de 15-20 de minute, pana cand observi ca branza de pe deasupra capata o nuanta aurie.

Saratelele cu telemea pot servi ca atare sau cu un sos de rosii pentru pizza.

In perioada 13 februarie - 9 aprilie 2017, cumpara produse Hochland cu eticheta promotionala si primesti garantat un magnet cu un personaj Disney/Pixar.Inscrie apoi codul de pe eticheta promotionala pe hochland.ro/disney/ si poti castiga un plus Dory sau Nemo.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Retete cu branza

Articole recomandate

Citeste si despre