Dovlecel umplut

/ / Modificat: 2013-02-07
Dovlecel umplut

O delicioasa reteta de piure din legume. Reteta este recomandata pentru bebelusii de 6 - 7 luni.

Timp de preparare

1 h si 20 minute

Ingrediente

  • 1 dovecel
  • 1 morcov potrivit
  • 1 lingurita de orez
  • 1 miez de ceapa
  • 1 rosie
  • piept de pui

Mod de preparare

Dovlecelul se curata de coaja, se taie in jumatate si se curata de seminte. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.

Pieptul de pui se taie marunt, (se poate da prin masina de tocat carne), la fel si ceapa, si se amesteca cu orezul si morcovul. De asemenea, se pot baga toate in blender, mai putin orezul bineinteles.

Cu compozitia obtinuta se umple dovecelul lansand un pic de spatiu ca sa aiba loc orezul sa creasca.

Rosia se curata de cotor, coaja si seminte si se baga la blender. Se amesteca apoi cu un pahar cu apa si se toarna peste dovlecel.

Se fierbe la foc mic, cu capacul pus, aproximativ o ora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dovlecei umpluti

Articole recomandate

Citeste si despre