Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 18-08-2017
Adresa articolului este:
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Fiica mea s-a schimbat!
 

Nu, nu este vina dumneavoastra, fiica dumneavoastra traverseaza o etapa fireasca a dezvoltarii sale in care nonconformismul si rebeliunea sunt caracteristice.


Intr-adevar parintii in aceasta perioada sunt foarte ingrijorati si incearca din rasputeri sa-si controleze cat mai bine copilul, insa cearta si discutiile in contradictoriu nu fac bine nici unei parti; adolescentul se va simti neinteles, iar parintele respins si nerespectat.


Va sfatuiesc sa purtati cu calm cateva discutii cu fiica dumneavoastra, asa cum pana de curand le purtati dupa spusele dumneavoastra, sa o tratati ca pe un adult cu putere de decizie si in cazul in care exista probleme in cazul carora nu va puneti de acord (precum cea cu cercelul de care aminteati), sa-i prezentati acesteia care ar fi argumentele ce sustin punctul dumneavoastra de vedere.
Tratand-o de la egal la egal, ca pe un adult cu putere de decizie, puteti aplana multe din conflictele iscate.


Ascultati si punctele ei de vedere, chiar daca nu sunteti de acord cu ele si incercati sa contraargumentati. In nici un caz o solutie nu este aceea de a-i interzice din start anumite lucruri, pentru ca poate din ambitie si rebeliune, fiica dvs. poate trece peste interdictia dvs.


In ceea ce priveste "drumul cel bun" pentru fiica dumneavoastra, va sfatuiesc sa-l zugraviti impreuna cu ea, cu ceea ce si-ar dori si ea, pentru ca trebuie avut in vedere si pentru cine e "bun" acel drum. Mult succes!


Clara Monica Craciun,

psiholog – Clinica Psihosolutions.

www.psihosolutions.ro