Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 25-04-2024
Adresa articolului este: http://www.copilul.ro/print_articol.php?id=917&id_pag=
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Varsta femeilor agresate in familie a scazut de la 40 la 20 de ani



 

Numarul femeilor agresate in familie a crescut ingrijorator in ultimii doi ani, astfel incat centrele destinate femeilor maltratate nu mai fac fata solicitarilor.


In plus, un alt fenomen ingrijorator se refera la varsta acestor persoane. Daca pana acum cativa ani varsta medie a persoanelor de sex feminin abuzate era de 40 de ani, astazi ea a scazut simtitor, ajungand la 18-20 de ani.


Centrul Polimed din Capitala este unul dintre cele mai cunoscute locuri in care se adapostesc femeile "educate" cu pumnii si picioarele de catre partenerii de viata si nu mai poate fata numeroaselor solicitari din ultima perioada.


Din cauza fondurilor insuficiente si a dezinteresului cu care trateaza problema oficialii din sanatate, "capacitatea centrului de cazare a scazut simtitor in ultimii doi ani.

Daca inainte aveam 30 de locuri pentru femeile agresate, acum nu mai putem primi decat 5", marturiseste directorul centrului, dr. Gabriela Kubinski.


De asemenea, ea marturiseste ca in intreaga sa cariera nu s-a mai confruntat cu asemenea afluenta mare de cazuri. Statisticile intocmite de centru au evidentiat faptul ca peste 80 la suta din cazurile de femei abuzate ajung pe ultima suta la consilierii psihologi, atunci cand nu mai suporta "tratamentul" aplicat si lesina sau se interneaza la Urgenta.


Directorul centrului a mai marturisit ca dintre cazurile monitorizate sunt si neveste de politisti, procurori si chiar oameni politici, care au cerut ajutor in ultima instanta, disperate de abuzurile tovarasilor de viata.


Specialistii au stabilit ca, de regula, femeia agresata "este tanara, vulnerabila, predispusa actelor violente, consuma droguri, alcool, tranchilizante sau fumeaza si indura cu stoicism bataile administrate de soti, concubini si chiar soacre".


Sursa: Curentul